4 gündür cpu ve belleğimde aşırı derecede artış oldu. Virüs Olduğundan Hem Şüpheleniyorum Hemde Şüphelenmiyorum. Lütfen Bana Yardımcı Olun

0

Yaklaşık 4 gün önce laptopumun cpu ve belleğinde aşırı bir kullanış gördüm. Ayrıca Oyunlardada Deli Gibi Bir FPS Düşüşü Yaşadım. Youtubedeki Tüm Yöntemleri Denedim. svchosttan süpheleniyorum ama 3 anti virüs programındada svchost virüssüz gözüktü. Fanlardada Sorun Olmadığını Düşünmüyorum Çünkü Her Zamanki Gibi Çalışıyor Ve Bilgisayar Zaten Yeterince Soğuk. Daha Önce Böyle Bir Olayda Yaşanmamıştı. Lütfen Bana Yardımcı Olun Babam Bu Bilgisayara Çok Para Verdi.. :(

baranozdemir baranozdemir (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merhaba, 

    Öncelikle en iyi analizi ve çözüm önerilerini sağlayabilmemiz için Cihazınıza Process Explorer yazılımını indirerek ekran görüntülerini buraya eklemeniz gerekiyor. Bunun için bu yazıdan faydalanabilirsiniz:

    https://uzmanim.net/soru/process-explorer-nedir-nasil-kullanilir/113452  

    Bilgisayarda CPU kullanımı zaman zaman artabilir. Sürekli bir durum değilse bu sorun oluşturmaz. Ancak bu sürekli oluyorsa virüs gibi başka ihtimaller de olabilir.

    Virüs olup olmadığını anlamak için Malwarebytes ile tam tarama yapmalısnız. Sadece svchost için tarama yaptıysanız bu yeterli olmaz.

    Tarama sonucunda bilgisayar temiz çıkarsa işletim sistemi ile ilgili bir sorun olabilir. Bu ihtimale karşı Windows Update'i kontrol etmeli ve varsa Windows güncellemelerini yapmalısınız.

    Ayrıca cihazınızdaki "Disk tanı aracı" ile bellek sağlığınızı da kontrol edebilirsiniz.
     

    Bir başka önemli nokta ise sürücüler. Ekran kartı gibi sürücülerin güncelliğini üretici sitelerden kontrol edebilirsiniz.

    Halen sorun çözülmediyse bilgisayarınızdaki arama çubuğuna "komut istemi" yazın ve komut istemini "yönetici olarak" çalıştırın. Ardından aşağıdaki komutları çalıştırın:

    sfc/scannnow

    DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

    DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealt

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol