403 Forbidden ne demek?

1

Bir siteye girmek istiyorum karşıma 403 Forbidden geliyor.  403 Forbidden Ne demek?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

  • Sitenin linkini atar mısın darkcrak 5 yıl önce
  • bi forumda https://i.hizliresim.com/abGqde0.jpg diye link var. resim ama açılmıyor @darkcrak acemiadam 5 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

403 Forbidden bit HTTP durum kodudur anlamı da erişmek istediğin kaynağa erişim iznin yok demektir. Örnek verirsek bir sitede herhangi bir linki tıkladığında karşına 403 Forbidden geliyorsa o linke erişimin engellenmiş demektir.

403 Forbidden hatası siteyi ziyaret eden kullanıcıdan kaynaklanmaz fakat kullanıcı VPN, Proxy kullanıyorsa sorun web sitesinde değil kullanıcının, yani senin kullandığın VPN, Proxy uygulamasında olabilir. Bazen VPN sunucuları çöktüğünde 403 Forbidden gibi hatalar alabilirsin.

403 Forbidden türkçe yasak demek. Bir web sitesinin sahibi erişilecek linklere kısıtlama koyabilir. Yani diyebilir ki .... linklere kullanıcı doğrudan erişemesin kullanıcı adı ve şifre ile erişsin.  Eğer sende kullanıcı adı ve şifre yoksa o linke tıkladığında 403 Forbidden hatası alırsın.

403 Forbidden her zaman site sahibinin bilinçli yapılandırması sonucu oluşmaz bazen teknik hatalardan da 403 Forbidden hatası karşına gelebilir.

Bir web sitesi ziyaretçisi olarak sen sadece VPN kullanıyorsan VPN'i kapat ve tekrar dene. Hatayı sadece tek bir sitede alıyorsan sorun zaten o sitededir ve bunu sen düzeltemezsin. Başkası da o siteye girmek istediğinde 403 Forbidden hatası alır.

403 Forbidden hatası veren web sitesinin sahibinin o sitedeki dosya ve klasörlerde yetkilendirmeleri, izinleri yeniden ayarlaması gerekir. Eğer bir dosyaya ya da linke herkes erişsin istiyorsa bunu herkesin erişimine açması gerekir. 

Linux sunucularda chmod komutu ile dizin ve dosyaların yetkisi ayarlanabilir. Windows sunucularda güvenlik sekmesinden klasöre erişim izinleri yeniden ayarlanmalıdır. Tabi bunlar sadece webmasterler için bilgi. Seni ilgilendiren bir şey yok.

 

alattin alattin (16984)
5 yıl önce cevaplandı

  • Opera VPN'i kapatınca düzeldi abi acemiadam 5 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol