5 bin tl bütçe ile dizüstü bilgisayar önerisi

0

Selamün aleyküm hayırlı günler dilerim ben bir diz üstü bilgisayar almayı düşünüyorum işler dersler olacak genelde de ama oyun da oynayabilirim böyle kasmayam donmayan 4 bin 5 bin civarında bilgisayar tavsiyesi verebilir misiniz ?

muha189 muha189 (29)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    • Bana gönderdiğin linklere baktım ama genelde sevmediğim markalar di ayriyeten ekran kartlari hepsi paylaşım lıydı ekran kartılı olan yani AMD veya nividia GB olan yokmuydu yani bunlar da kasma olur diye düşünüyorum muha189 2 yıl önce
    • Bu bilgisayarlar normal kullabım için fazlasıyla yeterli ama oyun konusunda dediğiniz gibi yüksek grafikli oyunlarda kasma olabilir. Ancak 5-6bin tl için yüksek grafikli oyunlarda kasmayacak ekran kartı yok. Valorant, Cs:Go gibi oyunlarda tahmini 50-60, LoL'de ise 70-75fps alırsınız diye düşünüyorum. Zaten bu zamanlarda ekran kartları çok yüksek maliyetli, tavsiye ettiğim ürünler fiyat-performans ürünü. Ama hoşlanmadığınız markalar olduğu için farklı cihazlar önereceğim. @muha189 xbedirhanx 2 yıl önce
    • Başka güzel markalar dan tavsiye ederseniz sevinirim muha189 2 yıl önce
    • Birkac marka daha ekledim ama ramleri dusuk. xbedirhanx 2 yıl önce

    0

    5 bin TL bütçe ile alabileceğin bilgisayar sınırlı.  HP Laptop 15s-fq2048nt alabilirsin. 5000 TL altında alınabilir bir bilgisayar. 

    HP Laptop 15s-fq2048nt   Teknik özellikleri: https://support.hp.com/tr-tr/document/c07092717

    256GB SSD var. i3 işlemci. 11. Nesil. Yani güncel bir işlemci.  Ders, internet işlemlerini kasmadan yapabilirsin. Çok temel oyunları oynarsın.  Ama  dahili ekran kartı var. Çok fazla bir beklentin olmasın oyun anlamında. Harici ekran kartı dersen zaten bütçeni 7000 TL civarına çıkarman gerekiyor. 

    murat murat (12492)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol