50 mbps internet bilgisayarda çok yavaş

0

interneti 24 mbps den 50 mbps ye yükselttik ancak hızım 6 mbps ye düştü telefondan hız testi yapınca 50 mbps gözüküyor ancak pc den 6 ve çok yavaş . yetkilileri aradım eve geldiler kablolarda bir sıkıntı yok modem almanız gerek dediler bende acele edip modeme para vermek istemiyorum ayriyetten  usb ethernet dönüştürücü kullanıyorum bilgisayardaki ethernet girişi bozuk olduğu için sizce sorun nedir dönüştürücü tam hız sağlamıyo olabilirmi yoksa modem mi sıkıntılı ?

cccauv cccauv (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Modemlerde iki farklı çeşit vardır: Adsl ve Vdsl

    ADSL MODEM (Asymmetric Digital Subscriber Line) : Açılım olarak asimetrik sayısal abone hattı demektir. En yaygın kullanılan bağlantı şekli budur. Santrale kısa mesafede bakır kablo ile dağıtılır. Genellikle 4 km'den fazla olmayan mesafelerde kullanılır. Fakat ek cihazlar sayesinde 4 km'den daha uzun mesafelerde dağıtım yapılabilmektedir, yalnız 4 km'nin üstüne her çıkıldığında alınan verim ve bağlantı hızı da aynı oranda düşecektir. Ayrıca Adsl modem ile alabileceğiniz maksimum hız 16 mbps'dir.

    VDSL MODEM (Very High Speed Digital Subscriber Line): Açılım olarak Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı demektir. Bu modem türü 16 mbps hızın üstüne çok rahat çıkabilen, hatta eğer bulunduğunuz konum destekliyorsa ve santrale yakınsanız hızınız 100 mbps bile çıkabilir.

     

    Özetle demek istediğim eğer modem türünüz Adsl ise 50 mbps hız alamamanız çok normaldir. Modeminizi Vdsl modem ile değiştirerek 50 mbps hızı alabilirsiniz (altyapınız destekliyorsa ve 50 mbps hızda bir internet abonesi iseniz). 
     

     

    veysi2023 veysi2023 (149)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      50Mbps hızını ADSL üzerinden verdiklerini düşünmüyorum. SNR değeri ve hat zayıflamanız ne durumda? Modem arayüzünden bu değerleri bakabilirsiniz.

      tromick tromick (51)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Telefondan 50Mbps gördüğünüz fakat bilgisayardan en fazla 6Mbps gördüğünü yazmışsın.  Sorun senin de düşündüğün gibi usb ethernet  dönüştürücüde olabilir. Muhtemelen bu işlem sana hız kaybı yaşattırıyor. Neden bir ethernet kartı almıyorsun?

        TP-LINK TG-3468 10/100/1000Mbps Gigabit PCI Express  gibi Gibabyte destekli bir ethernet kartı işini görür 65TL civarında.  Modemden çok daha ucuza gelir. Kaldı ki modemde sorun olsa telefondan 50Mbps göremezsin. Demek ki modemde bir sorun yok.

        @tromick  eğer hatta sorun olsa telefon ile bahsettiği hız degerlerini göremez. Bu noktayı gözden kaçırmışsın. @veysi2023 telefonda 50Mbps 'e yakın değer görünüyormuş. 

        Elbette tam olarak 50Mbps alman mümkün değil. Zaten bu paketleri "...e kadar" diye satarlar. Ama 6 Mbps çok düşür bir değer. Sorun olduğu ortada. Benim görüşüme göre sorun USB ethernet dönüştürücüden kaynaklanıyor.

        murat murat (12492)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol