550 5.4.1 Recipient address rejected: Access denied. AS(201806281)

0

Birinin şirket e-postasına gmail'den mail atmaya çalışıyorum ama adresini tam bilmiyorum. Adresini yanlış yazdığım için mi mail gönderilmiyor yoksa başka bir sorun mu var?

"İleti Engellendi. Adresine gönderdiğiniz ileti engellendi. Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki teknik ayrıntıları inceleyin." Uzak sunucunun yanıtı şuydu:

550 5.4.1 Recipient address rejected: Access denied. AS(201806281) [SY4AUS01FT008.eop-AUS01.prod.protection.outlook.com]

misty misty (556)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Recipient address rejected: Access denied. hatası genelde mail adresi hatalıysa alınır. Mesela sen admin @ uzmanim.net'e mail atmak istiyorsun.

    Fakat maili admir @ uzmanim.net yazdın.  İşte bu durumda hedef mail sunucu Recipient address rejected: Access denied. hatası verir.  Bir diğer ihtimal alıcının mail server yapılandırması hatalıdır.

    Bunu anlamak için; aynı alan adında yolladiğin mail adresinden başka bir mail adresine mail yollamak. Elbette mailin doğruluğundan emin olmalısın. info @uzmanim.net gibi başka bir mail adresleri vardır. Buna bir test maili gönder. Eğer mailin ulaşıyorsa, mail adresini yanlış biliyorsun demektir.

     

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol