6 GB ram isteyen bir oyunu 4 GB RAM'le oynamak mümkün mü?

0

Oyun W-10 da oynanabiliyor. Pek çok benzeri oyunu yükledim oynanıyor

tayfunnnn tayfunnnn (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    6GB RAM isteyen oyunu 4GB Ram olan PC de oynayamazsın. Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı oyun gereksinimleri 4GB ramden başlardı. 

    Oyun gereksinimlerinde minimum oyun gereksinimi denilen bir kavram var. Bu oyunun açılabilmesi için gerekli en düşük konfigürasyonu tanımlar. Eğer minimum gereksinim 6GB bellekse  o zaman oyunu açamazsın.

    Her PC'nin RAM belleği farklıdır. Bazısında 4GB, bazısında 8GB,16 ram vardır. RAM miktarı pc ye göre değişir

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      PUBG Diyorsan 8 GB RAM bile yetmeyebiliyor ki 4 GB RAM ile oynayasın. PC'lerde kaç GB RAM olur derken ? Her PC'de farklı CL değerinde, farklı Mhz değerinde, Farklı Boyutlarda RAM'ler olabiliyor. Ayrıca Tek RAM yükseltmek oyunları oynanabilir hale getirmeyebilir.

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhaba siz 4 gb ile 6 gb oyunları oynanmaz demişsiniz. Ama bence yanlıs cevap bende bir sıkıntı yok 4 gb ile 6 gb oyunları kasmadan oynuyorum bu arada4 bg rem ile 8 gb oyunlarıda hafif kasarak oynuyorum. önceden bende öyleydim ama son zamanlarda programlar sayesinde onun önüne geçildi.

        hasan112 hasan112 (1)
        4 yıl önce cevaplandı

        • Hangi oyunları oynuyorsun ? Sistem özelliklerin ney ? yanlış bilgi verme Hangi programlar sayesinde oyunların kasmaların önüne geçtin ? Bu programlar RAM'ini 4 'den 16 GB'mı yapıyor :D :D ŞAKA mı bu ? infinity 4 yıl önce
        • Oyunlarda Mininum gereksinim diye bir şey var. Hatta yayınlanırken oyun minimum gereksinim .... Tavsiye edilen gereksinim diye iki liste yayınlanır. Minimum gereksinimin altındaki her donanım sorun çıkartma potansiyeli var demektir. Ya hiç oynayamazsın ya da sorun yaşarsın. Bunları laf olsun diye yazmıyorlar. alattin 4 yıl önce

        0

        Oyun üreticileri manyak değil. Onlarda oyunları her bilgisayarda oynansın istiyorlar. @hasan112 ​​​​​​​Senin dediğin mantıklı işlese o zaman 2 GB RAM'i olan adam da 4 GB ram de çalıştıysa bende de çalışır der çalıştırır.  Oyun 6GB RAM gerektirir diyorsa bu rahat oynayabilmen için gerekli RAMdir. Muhtemelen sende çalışan oyun minimum oyun gereksinimi olarak 4GB istiyordur. 

        Oyunun içine girer tüm ayarları minumum kalitedeki seviyeye çekersen elbette 6GB olan oyunu bir ihtimal 4GB ram de oynarsın ama her oyunda bunu yapamazsın. Bazı oyunlar çalışmadan sistem gereksinim testi yapıyor ve oyunu açmıyor bunu nasıl çalıştıracaksın @hasan112 ?

        murat murat (12492)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol