60 Hz Monitörde 100 FPS almak ?

0

Arkadaşlar öncelikle ben oyundayken ekranda bazen yıpranma oluyor sadece bir oyunda oda CSGO'da sebebini buldum Dikey Eşitleme'den kaynaklıymış açınca geçiyor fakat oyunda 390 FPS alırken dikey eşitlemeyi açınca 60 FPS in üzerine çıkmıyor bununda sebebini biliyorum Monitörden kaynaklı fakat ben kablo değiştirmek istiyorum yani farklı bir kablo ile görüntü almak istiyorum bunun yararı olurmu FPS'ye şu anki kablo 7 senelik filan. yani FPS ye etkisi olurmu kablo değiştirmenin.

infinity infinity (402)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Monitörün kötü ise kablo da taksan FPS'yi yükseltemezsin fakat yeni bir monütör takar isen FPS artışı olur. Zaten monütörlerin FPS kalitesi var yani 60 FPS destekleyen monütör'e ne kadar takviye yaparsan yap hiç bir türlü sen bu FPS'yi yükseltemezsin.

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Monitörünüz 60 hz desteğine sahip ve saniyede 60FPS den yukarısını göstermeye çalışınca ekranda yırtılmalar olabiliyor ki bu normaldir. Siz dikey eşitlemeyi açarsanız fps değerini monitörün desteklediği ile sınırlandırmış olursunuz. Dikey eşitlemenin amacı FPS değerini monitörün desteklediği ile sınırlayarak ekrandaki yırtılmaları önleme amaçlıdır. Bazı oyunlarda FPS önem arz ettiğinden yırtılmalara katlanarak dikey eşitleme kapatılır.

      Siz bu durumda yırtılmaları kablo değiştirerek çözemezsiniz. Yırtılmaları en iyi hale getirebilmek için birkaç adımın gerçekleşmesi gerekir.

      • 144 hz gibi yüksek destekli bir monitör almak.
      • Nvidia ve AMD ürettiği teknolojileri destekleyen bir monitör almak. (Free-Sync, G-Sync)
      • DisplayPort arabirimini kullanmak.

      Yukardaki maddeler gerçekleşirse maksimum tazeleme oranı ile en az yırtılma deneyimi olacaktır.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol