60 Hz monitörlü laptop ekranı 75 Hz monitöre bağlanabilir mi?

0

Arkadaşlar 75 Hz monitör aldım. Laptop ekranını bu monitöre yansıtmak istiyorum. Laptop monitörü 60 Hz. Benim merak ettiğim bu monitörde çalışır mı? Çalışırsa en fazla 60 Hz'de mi çalışır? 75 Hz çalıştırabilir mıyım?

kahramanca42 kahramanca42 (61)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ne işin var senin hertz'le falan? 75 Hertz destekli bir ekran 60 hertz ilede çalışır, merak etme.

    Zaten ikinci ekran bağlantısını HDMI üzerinden yaparsan HDMI Arabirimi ikinci ekranda olması gereken en iyi ayarı kendisi yapar ve en güzel, en performanslı görüntü yansıtmayı sağlar.

    Ayrıca ekran kartın destekliyorsa laptop'tan 75 Hertz yükseltmesi yapabilirsin ama bu halde eğer laptop ekranı 75 Hertz desteklemiyorsa bu ekrandan görüntü alınamaz, sadece ikinci ekrandan görüntü alınabilir. Böyle oluncada hertz ayarlarında geri dönüşte ancak yine bu ikinci ekran üzerinden yapılabilir; bununda pratik bir yol olamayacağı malumdur.

    Ama laptop'larda genellikle 60 Hertz görüntü yenilenme değeri sabit olur; değiştirme imkanı olmaz (İstisnalar olabilir).

    Yani sonuç olarak bir PC'nin ikinci ekrana bir HDMI arabirim yolundan bağlanmasında görüntü yenilenme değerleri düşünülmez, tabiri caizse bu hiç kafaya takılmaz. Zira HDMI arabirim ikinci ekranda kendi görüntü ayarlarını düzenler, olabilecek en üst kalite (dijital) görüntülemeyi en performanslı bir şekilde zaten sağlar.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol