64 bitlik sistemde yanlışlıkla System32 ve Syswow64'e 32 bitlik dll' ler atmak ve Win32/Hadsruda!bit problemi

0

Meramım biraz uzun. Felaketten yeni kurtuldum. Durumumu paylaşıyorum. Sonra sualimi soracağım. Yüksek müsaadenize dayanıyorum.

Bugün çok kötü şeyler yaşadım. Hocam Outlast diye bir oyun var. Repack versiyon olarak yükledim. Sonra aç dedim açılmadı. 0xc000007b hatası aldım. Bu hatanın da envai çeşit çözümü var. Hiçbiri de olmadı. En son bir çocuk dll paketi paylaşmış nette. Oradaki .dll'leri system32 ve syswow64'e yapıştırmaya kalktım.

Zannederim o dll'ler 32 bitti. Benim sistemim 64 bit. Birden PC mavi ekran verdi. Çok veri vardı PC'de. Çok korktum. Her şeyinizi silmek zorundayız dedi. Allah'tan IOBIT'in oluşturduğu bir sistem geri yükleme noktam varmış. Onu kullandım. Her şey geri geldi. Allah'ıma şükür.

Benim eğer bir kereliğine tolerans tanırsanız üç küçük sualim var.

1- Bir bilgisayarı otoformata sürükleyecek ne gibi bir belaya bulaşmış olabilirim?

2- System32 ve syswow64 klasörlerinde, halen duruyor mudur 32 bitlik dll'ler, yani, 64 bitlik dll'leri yeniden oralara atmalı mıyım, yoksa sistem geri yükleme ile PC kendisi bunu halletmiş midir?

3- Win32/Hadsruda!bit bir türlü silinmiyor. Windows Defender defalarca tespit edip sildi. Ama bir türlü gitmiyor. Malware programlarını da kullandım.

Sitenizin kurallarını biliyorum. Bugün sual olarak bu derece yüklü bir paragraf yazmamın nedeni çaresiz kalmamdır. Bir kereliğine tolerans buyurup yardımcı olursanız sevinirim. Bundan sonra çok daha kısa ve öz davranacağım. Çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

pcx24 pcx24 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    0xc000007b hatası ile ilgili  tüm yapılması gerekenleri cemkara daha önce paylaşmış: Uygulama Düzgün Olarak Başlatılamadı 0xc000007b hatasının çözümü

    32 bit sisteme 64 bit ya da 64 bit sisteme 32 bit dll yüklemek sadece sistemin çökmesine sebep olur.

    Yani işletim sistemi açılamaz konuma gelebilir.  Bu durumda size ait belgeler, resimler, videolar vb. dosyalar zarar görmez. Mavi ekran almanızın sebebi bu yanlış dll dosyalarını sisteme yapıştırmış olmanız.

    DLL dosyaları sisteme ait en önemli dosyalardır. Zarar görmeleri halinde işletim sistemi kullanılamaz hale gelebilir.

    1. Otoformat dediğinizi sistem geri yüklemesi bu gibi durumlarda en doğru işlem. Siz geri yükleme noktasına geri dönerek doğru bir işlem yapmışsınız.
    2. Sistem geri yükleme ile gerekli olan 64 bit dll dosysları geri gelmiştir. Tekrardan 64 bit dll yüklemenize gerek yok.
    3. Win32 Hadsruda bit virüsü nedir, nasıl temizlenir? linkinde virüsü nasıl temizlemeniz gerektiğini ve virüs ile ilgili detaylı bilgiyi paylaştım.

     

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Kardeşim, gerçekten beni ciddiye alıp detaylıca cevap verdin. Çok sağolasın.. Allah senden razı olsun. pcx24 8 yıl önce
    • Allah senden de razı olsun. Özenle yazılmış tüm soruları dikkate alıyorum hakan 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol