Laptopumun 7 tane tuşu çalışmıyor, ne yapmalıyım?

0

Laptopumun ekran kartı değişti, 3 gün oldu tamirden geleli. Hemen fark etmedim, bugün yazı yazmaya başlayınca fark ettim. 7 tane tuşu çalışmıyor, nasıl bir durum olabilir sizce? Mekanik bir arıza mıdır ve böyleyse tamir olur mu? Olursa nasıl tamir olur? Klavye mi değişir yoksa sadece çalışmayan tuşlar mı?

Ayarlarında bir sorun olabilir mi? Ayarlarında sorun varsa nasıl düzeltebilirim? Aslında ayarla ilgil olduğunu sanmıyorum çünkü ek klavye taktığımda ve ekran klavyesini kullandığımda tüm tuşlar çalışıyor.

Sizce durum nedir arkadaşlar?

mat7 mat7 (341)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Nasıl 7 tuşu calismiyor? Klavye üzerinde 7 adet tusmu yoksa 7 rakamını yazan numara tusumu? Eğer 7 adet tuş calismiyorsa yapacak birşey yok, klavye değişmeli ama sadece 7 tuşu ise çalışmayan o halde zorlama tıktıklama sert vurma vb hareketlerle yeniden çalışır hale getirilmeye çalışılabilir. Uzun zaman kullanılmayan klavyelerde bu türden temassizlik  problemleri falan olabiliyor ve tamiride pek mümkün olamıyor. O sebeple çalışmayan tuş sayısı birden fazlaysa hiç uğraşmamak, yeni klavye temin etmek (laptoplarda yenisini taktırmak) lazım.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • 7 tuş birden çalışmıyor .Kesinlik tamir olmaz mı diyorsunuz yani ? Peki kaça değişir ? @temmuz (5270) mat7 7 yıl önce
    • @ebruli 7 tuşu yazmışsınız her yere . klavyemin 7 tane tuşu daha düzgün bir ifade olucaktır. @temmuz hocamın da dediği gibi yapacak bir şey yok klavye değişimi yapacaksınız. Bu size 30 ile 50 lira arasında bir klavye maliyeti çıkartır minimum. blackheaven 7 yıl önce
    • 30-50 İyi rakamlar. 100'e kadar cikabilir @ebruli temmuz 7 yıl önce
    • Klavyenin fiyatı ve değiştirme ucreti birlikte @ebruli temmuz 7 yıl önce
    • Evet doğru söylüyorsunuz 7 tane tuş daha bir anlatım. Dikkat etmeye çalışırım aslında ama bazende olur böyle hata dikkatinden kaçıyor insanın kusura bakmayın lütfen. Sorumda düzelttim bu arada . Çok teşekkür ederim yine bilgilendirdiniz beni Tekrar teşekkürler. iyi çalışmalar.. @temmuz(5270) ve @blackheaven(264) mat7 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol