8 mbps den 16 mbpsye geçtim hız sonucu aynı

0

merhaba arkadaşlar bugün turk telekom müşteri hizmetlerini aradı babam 8 mbps olan internetimi 16 mbps ye yükseltti internet hızlandı ama hız testi sonucu 7.2 geliyor indirme hızıda 800 küsürlerde gün içinde aktif olacaktır demişti sorun ne olabilir acil cevap verebilirmisiniz @temmuz bey @ismailsarp bey @hakan bey

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle daha yeni ise aktifleşmemiş olabilir.Bu durumda hızınız hâlen 8 mbit gözükebilir.Bu durumda da beklemeniz gerekcektir, kısa zaman sonra düzelebilir.

    İnternet hız değerlerinizi Modem arayüzünden öğrenebilirsiniz.Modem arayüzüne girerek hat durumunuzu görebilir ve size santral tarafından ne kadar hız verildiğini anlayabilirsiniz.Buradaki linke tıklayarak ilgili konudan modem arayüzüne ulaşabilirsiniz.

    Hat değerlerinizde 8 mbit olarak görünüyorsa üstte dediğim gibi biraz bekleyin.Ya da tekrar müşteri hizmetlerini arayarak durumunuzu öğrenin.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      16Mb/s için 7.2 değeri normal değil. Modemini kapatıp açtın mı? Modemi kapatıp açtıktan sonra sorun devam ediyorsa Türk Telekomu aramalısın. Çünkü senin modem tarafında yapacağın bir ayar yok.

       Bir de modemin eski mi yeni mi? Modemin çok eski ise 16Mb/s hızı deteklemiyor olabilir.

      hakan hakan (15394)
      6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol