.8c51 Virüsü Bulaştı

0

Merhaba, bilgisayarımdaki ofis belgelerim .8c51 uzatısına dönüştü. Bütün word excel dosyalarım şifrelendi. Bu şifrelenmiş dosyaların çözümü nedir? Sistem xp ve ShadowExplorer çalışmıyor.

furkan1905 furkan1905 (1)
7 yıl önce sordu

  • Şifreleme sonunda eğer bir mesaj dosyası yoksa şifreleme işlemi yarım kalmış olabilir. Bu durumda virüsün türünü tespit etmek neredeyse imkansız. Dosya uzantısı da virüsün kimliğine dair bir bilgi vermiyor. hakan 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Anlatım türünüze bakıldığında ransomware türlerinden birisi ile karşı karşıyasınız gibi görünüyor. Ancak .8c51 uzantısının hangi sürüm olduğundan tam emin değilim.

Virüs bulaşan klasörlere veya masaüstünde Readme gibi açıklama dosyası var mı? Genelde bu virüsler bir açıklama dosyası ekleyerek para ödemenizi talep ediyorlar.

Virüs bilgisayarınızdaki gölge kopyaları silmemişse, Shadow Explorer kullanarak verilerinizi geri getirmeyi deneyin.Aşağıdaki bağlantıdan gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

ShadowExplorer nedir, nasıl kullanılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Hayır yok. Bende baktım bir açıklama dosyası felan atmışlar  mı diye ama yok. Bütün ofis dosyaları aynı şekilde şifrelenmiş.

    furkan1905 furkan1905 (1)
    7 yıl önce cevaplandı

    • fazla zaman kaybetmeden Shadow Explorer kullanarak gölge kopyalarınız ile dosyaları kurtarmayı denemelisiniz.Buradan ulaşabilirsiniz. http://uzmanim.net/soru/shadowexplorer-nedir-nasil-kullanilir/69726 ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol