AAE dosyası nasıl açılır?

0

AAE dosyası nedir? AAE dosyası nasıl açılır? AAE dosyası pc'de nasıl açılır? AAE dosyaları jpg nasıl dönüştürülür?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    AAE dosyası nedir?

    Eğer bir iPhone telefon ya da iPad tabletiniz varsa, bu cihazlarda olan fotoğraflarınızı bilgisayara kopyaladığınızda uzantısı .aae olan dosyalar göreceksiniz. Bu dosyalar cihaz-adi-33.AAE şeklinde olacaktır. AAE dosyalarını çift tıkladığınızda açılmadığını göreceksiniz. Eğer IOS cihazınızda (iphone, ipad) bir fotoğrafı düzenlerseniz, cihazınız fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikleri uzantısı AAE olan bir dosyaya kaydeder. AAE dosyası sadece fotoğrafta yapılan değişikliğin bilgisini içerir.  AAE dosyası fotoğrafın kendisi, aslı değildir. AAE dosyası bir fotoğraf değildir.

    AAE dosyası nasıl açılır?

    aae dosyasını bilgisayarda Notdefteri uygulaması ile açabilirsiniz. Ama bu size bir şey kazandırmaz. Pek çok kullanıcı aae dosyalarının fotoğraf olduğunu düşündüğü için açmak isterler. Aslında durum böyle değil. AAE dosyaları sizin işinize yaramayan bilgiler içerir.  AAE dosyasının adı cihaz-adi-33.AAE gibiyse bu klasörde bir de cihaz-adi-33.jpg adında bir dosya vardır. Asıl fotoğraf dosyası budur.  Fotoğrafları PC ya da USB belleğe attıysanız aae dosyalarını silebilirsiniz. 

    AAE dosyaları jpg nasıl dönüştürülür?

    Yukarıda bahsettiğim gibi AAE dosyaları sadece bilgi dosyalarıdır. Bunlar jpg veya başka bir fotoğraf türüne dönüştürülemezler. Kısaca AAE - JPG dönüştürme diye bir şey yoktur. Fakat Apple Photos ile dosya açıldığında fotoğrafta yapılan düzenlemeler de görülebilir. Bunu PC de göremezsiniz.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol