Acer bilgisayarım açılmıyor.

0

Bu soruyu, bir kere daha sormuştum ama tam bir yanıt alamadığım için tekrardan soruyorum.

Acer bir bilgisayarım var ve bozuluyor: Sorun şu, bilgisayarı açıyorum bir şeylerle ilgileniyorum ve bazen bilgisayar donuyor, çok uzun sürdüğünde ise mecburen Power tuşuna basıp kapatıyorum. Kapandıktan sonra, açıyorum ve "Acer" markası çıkıyor ve devamı gelmiyor (Oysa devamı gelmesi lazım). Ben bunu, birkaç kez yaşadım, kaç kez yaşadım bilmiyorum :D :D. Herhalde 9 veya 10 defa yaşadım. Her gün Power tuşuna basıyorum ve bazen 2 veya 3 gün sonra açılıyor, veya 4, 5 gün arası sonra açılıyor. Bazende 24 saat  içinde açılıyor. Servise götürmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Şimdiden Teşekkürler...

edward edward (5)
7 yıl önce sordu

  • Aynı soruyu ikinci kez sormak yerine soruyu düzenleyin, yeni bilgiler ekleyin. Bu şekilde soru hem ana sayfaya düşer hem de soruya daha fazla uzman cevap verir. alattin 7 yıl önce
  • Zaten ilk sorumdan daha fazla bilgi verdim. Bu arada "candan" zaten pc Windows 10. B edward 7 yıl önce
  • Bu arada "temmuz" dediğini yaptım ama format çekmedim. edward 7 yıl önce
  • başka bir işletim sistemi ile format atın burda maksat format atma candan 7 yıl önce
  • Mesajımın altına ilave yaptım, yeniden bakarsın @edward temmuz 7 yıl önce

Toplam 4 Cevap


0

Bilgisayarlarda donma sorunu genelde olur fakaf sizde daha fazla ve reset atarak açılıyor veya açılmıyor

garanti kapsamında ise servise götürebilirsin süre bitmiş ise dosyalarınızı yedekleyin format atın windows 10 önerrim donma olmuyor  windows 8 donmalar sık oluyor format DVD veya USB yok ise burdan yararlanabilirsin

(zaman kaybı olmasın diye başka öneri yapmıyorum)

candan candan (4301)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Her gün power tuşuna basarak PC'yi kapatmak sabit diskte bed sektörlere ve diğer donanımsal problemlere yol açabilir. Önce bunu bilmelisin veya bilmeliydin. 

    İlk açtığın konuda sana alttakileri tavsiye etrmiştim. Bunları yapmışmıydın (Birşey yazmamıştın yapıp yapmadığına dair)?

    "Önce disk denetlemesi (chkdsk) yaparsın (/f ve /r komutları ile). Düzelme olmazsa birde sfc /scannow denersin. Bu yol ilede düzelme sağlanamazsa geriye PC'ye bir format çekmek ve işletim sistemini yeniden yüklemek kalır, öyle yaparsın."

    Aradan bir ay geçmiş ve sen açtığın konuyu takip etmeyerek o halde PC'yi kullanmaya devam etmişsin. Böyle oluncada problemler kuvvetle muhtemelki dahada ciddi ve çözülmesi zor hal almıştır.

    Bunlar zincirleme hatalar olmaktadır (Eski konu altında çözüm aramayı devam ettirmeyerek aynı konuda ve hatta aynı başlıkla yeni konu açmak dahil). Bundan sonra daha dikkatli olmalısın.

    Kolay gelsin.

    Edit:

    Disk denetlemesi (CHKDSK) ve sfc /scannow işlemleri sonuç vermediyse önce PC'ye bir format atılarak yeni işletim sistemi yüklemesi denenir. Başarılı olunması halinde nema problem. Ama bundada başarsızlık olabilir. Zira bende @hakan gibi -ağırlıklı olarak- donanımsal problem gibi düşünüyorum. Ancak yinede denenmeli. Eğer yeni yükleme başarılı olurda problemlerde kalkarsa başka bir işlem ve/veya müdahaleye gerek kalmaz. Aksi halde donanım problemi kesin olur ve teknik servis müdahalesi mecburi hale gelir. 

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      "Her gün Power tuşuna basıyorum ve bazen 2 veya 3 gün sonra açılıyor, veya 4, 5 gün arası sonra açılıyor"

      Bu yazılımsal bir sorun değil.  Servise götürmende fayda var. 

      hakan hakan (15409)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Bence önce bir format ile yeni işletim sistemi yüklemeyi denemeli @hakan Bununla bir şey kaybetmez ve bir şans kullanmış olur. Başarılı olunabileceğini bende zayıf ihtimal görmekteyim. Zira bende ağırlıklı düşünce olarak donanımsal problem fikrindeyim. Ama yinede denenmeli olarak düşünüyor ve kendisine bunu tavsiyede bulunuyoryum. Eğer yeni yükleme başarılı olurda problemlerde kalkarsa nema problem. Aksi halde donanım problemi kesin olur ve teknik servis müdahalesi mecburi hale gelir. temmuz 7 yıl önce
      • @temmuz hocam, açıkcası kullanıcının daha önce yazdıklarınızı denediğinden şüphe duydugumdan dolayı böyle kısa bir cevabı uygun gördüm. Kullanıcının kullandığı ifadeler donanımsal bir sorunu işaret etse de, bazen "açılmıyor" ifadesi bizim anladığımız anlamda "açılmıyor" ifadesinin karşılığı olmadığı için format denenebilir. hakan 7 yıl önce

      0

      Öncelikle garantisi varsa bir servise götürebilirsiniz.

      Diğer bir seçenek te bana kalırsa harddisk.Harddisk sağlıksız çalışıyorsa bu durumu yaşıyor olabilirsiniz.Genelde Notebook kullanıcılarının en çok yaşadığı donanım sorunu harddisk olabiliyor.Harddiski test etmenizde fayda var.Test sırasında anormal durum görürseniz harddisk te sorun yaşama ihtimali yüksek olacaktır.

      Harddisk bozuk olursa genelde;

      • Bilgisayar beklenmedik şekilde donar.
      • Birkaç kez yeniden başlatma denemesinin ardından ancak açılabilir.
      • Açılması ve bilgisayarın kendine gelip işlem yapılmaya hazır hale gelmesi uzun veya çok uzun sürebilir.

       

      Harddiskinizi Windows ortamında test edemeyeceğinize göre, başlangıçta USB veya DVD üzerinden önyüklenebilen ve Harddiski test edecek programlara ihtiyacınız var.Bunlar harddiskiniz bozuk olması ile ilgilenmeden başlangıçta çalışırlar.
       

      Ultimateboot CD programını kullanabilisiniz.Bunu ister DVD ye isterseniz de USB ye yazdırıp başlangıçta başlatabilir ve harddisk test edebilirsiniz. Buraya tıklayarak Ultimateboot CD programını indirebilirsiniz.Program .iso formatında inecektir.CD/DVD ye yazdırmak için .iso kalıbına sağ tuş ile kalıbı yazdır diyebilirsiniz.

      USB ye yazdırmak içinse buraya tıklayarak USB Installer programını indirebilirsiniz.USB Installer açtığınızda;

      • Step 1 kısmına Ultimate Boot CD programını seçin
      • Step 2 kısmına Browse diyerek indirdiğiniz Ultimateboot CD .iso kalıbını seçin.
      • Step 3 ksmında ise bilgisayarınıza taktığınız USB yi gösterin
      • Ardından Create diyerek yazdırın.

      USB yi oluşturduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve USB üzerinden başlangıç (Boot) edin karşınıza program ile ilgili çeşitli menüler gelecektir.Sırasıyla HDD-->Diagnosis-->VIVARD V0.4-->BootUMBPCI(silent)-->Surface Test

      Bu adımlar ardından Harddiskiniz taranacak varsa bozuk sektör, uyarı gibi bildirimler listelenecek.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol