Acer laptopun ekranı açılmıyor ama laptop çalışıyor, ne yapmam gerekli?

0

Merhabalar ;

ben acer 7750g modelli laptopumun ekranından görüntü alamıyorum. bilgisayar açılıyor. bunu wındows acılırken ki ses ile anlayabiliyorum ve hdmı girişini tv ye takıp bu mesajı size o  bozuk laptopımdan yazıyorum . dediğim gibi ekran açılırken veya açıldıktan sonra hiçbir görüntü gelmiyor .yanlız ekrana bir elfeneri tuttuğumuzda ekranda görüntü olduğu görebiliyorum .yardımcı olursanız sevinirim . 

canbaz canbaz (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Harici ekrandan görüntü alabiliyorsun, aslında laptop'ın kendi ekranındada görüntü var ve bu ışık altında dikkatli bakılırsa görülüyor. Öyleyse ekran kartıda, bu kartın sürücüsüde sağlam.

    Bu vaziyette laptop ekranının kendisi bozuk. İlgili entegrelerden biri bozulmuş olabilir, görüntü sağlayan devrelerinde ve /veya bununla ilgili kontaklarda zayıf temas vb'de olabilir. 

    Maalesef bir donanım problemi gibi gözükmekte. Sen bir kullanıcı olarak bir şey yapamazsın gibi. Bir teknik servise gösterilmeli diye düşünüyorum. 

    Edit:

    Aygıt Yöneticisinden sürücülerin durumlarını kontrol edebilirsin (Sarı ünlem ve soru işaretliler bozuk veya bilinmeyen/hatalı sürücülerdir) ve burada sürücülere sağ tık menüsü üzerinden güncellemeler yapabilirsin.

    Sürücü güncellemeleri için ayrıca Driver Booster programını kullanabilirsin:

    Driver Booster nedir? Driver Booster ne işe yarar? (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • peki benim sürücülerimi kontrol edebileceğim ve bunların güncellrmesini yapabileceğim bir program var mı canbaz 8 yıl önce
    • Mesajımı editledim. temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol