AdBlock bir sitenin reklam engeli nasıl kaldırılır?

0

AdBlock kullanıyorum. Belirli sayfalarda reklamların engellemesini istemiyorum. Sadece çok fazla reklam içeren ve beni rahatsız eden sitelerde kullanmak istiyorum.

Belirlediğim bir sayfanın reklam engelini nasıl kaldırabilirim?

AdBlock bir sayfanın reklam engeli nasıl kaldırılır?

AdBlock bir sitenin reklam engelini nasıl kaldırabilirim?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AdBlock nedir?

    AdBlock birçok tarayıcada bulunan reklam engelleyici bir eklentidir. Kurulumu oldukça basit olan AdBlock eklentisini günümüzde çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Kullanıcıların AdBlock kullanarak reklam engellemelerinin nedeni kalitesiz ve zararlı içerik barındıran internet sitelerinin sayfayı kaplayan, sinir bozucu ve kullanıcıyı rahatsız eden reklamlarıdır.

    Kullanıcıları rahatsız eden sahte indir butonları, sayfayı kaplayan ve istediğiniz içeriğe ulaşmanızı engelleyen reklamlar barındıran çok sayıda internet sitesi mevcut. Durum böyle olunca kullanıcılar, AdBlock kullanarak istediği içeriğe rahatsız edici reklamlar olmadan rahatça ulaşabiliyor.

    Kullanıcıyı rahatsız edecek ve içeriğe ulaşmasını zorlaştıran reklam barındıran bu sitelerde kullanıcıların AdBlock kullanmasının gayet normal olduğunu söyleyebiliriz. 

    Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi kurulumu ve kullanımı oldukça basit olmasından dolayı AdBlock, yararlı ve faydalı içerik barındıran, kullanıcıyı rahatsız etmeyen, sitesinde belirli konumlarında reklam alanları oluşturmuş ve gelir sağlamak isteyen kaliteli sitelerin de reklamlarını engelliyor.

    Kullanıcıların bu durumda hangi sitelerde reklam engellemesi, hangi sitelerde reklam engellememesi gerektiğini bilmesi gerekiyor. Sitelerde oluşturulan içeriklerde oldukça fazla emek ve zaman harcandığını unutmamak lazım. Bu nedenle AdBlock eklentisini reklamlarıyla sizi boğan, sayfada gezinmenizi engelleyen, sahte indir butonları ilen bilgisayarınıza virüs bulaştırmak isteyen zararlı sitelerde kullanmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde içeriklerinden faydalandığınız sitelere de maddi anlamda zarar vermiş oluyorsunuz.

    Peki belirlediğim sitelerde AdBlock eklentisinin çalışmasını istemiyorum. AdBlock eklentisini kaldırmadan belirlediğim bir sitenin reklam engelini nasıl kaldırırım? AdBlock bir sitenin reklam engelini nasıl kaldırabilirim?

    Eğer sizde AdBlock eklentisini sadece sizi rahatsız eden sitelerde kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygularak belirlediğiniz sitelerde AdBlock eklentisinin çalışmasını yani reklamları engellemesini durdurabilirsiniz.

    Örneğin uzmanim.net internet sitesindeki reklamlardan rahatsız olmuyorsunuz. Ancak internette gezinirken çeşitli sitelerin reklamları sizi çok rahatsız ediyor ve istediğiniz içeriğe ulaşamıyorsunuz. Bu durumda yapacağınız ufak bir ayar sayesinde reklamları sizi rahatsız etmeyen uzmanim.net internet sitesinde AdBlock eklentisini durdurabilirsiniz. Şimdi isterseniz bunu nasıl yapacağınıza geçelim.

    AdBlock eklentisini kaldırmadan belirlenen bir sitenin reklam engelini kaldırma

    1. Reklamlarını engelllemek istemediğiniz internet sitesine giriş yapın.
    2. Tarayıcınızın sağ üst bölümünde bulunan AdBlock eklentisine tıklayın.
    3. Açılan menüden Don't run on pages on this domain seçeneğini seçin.

      adblock-bir-sitenin-reklam-engelini-kaldirma
       
    4. Son olarak açılan pencerede Exclude butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

      adblock-bir-sitenin-reklam-engelini-kaldirma-2

    Tüm bu adımların sonucunda AdBlock eklentisini kaldırmadan belirlenen bir sitenin reklam engelini kaldırma işlemi başarıyla tamamlanacak ve belirlediğiniz alan adında AdBlock reklam engellemesini durduracaktır.

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol