Adil Kullanım Kotası (AKK) ile normal kota arasında ne fark var?

0

Adil Kullanım Kotası ile normal kotanın farkı var mı?

Herkes adil kullanım kotası kalkacak diyor. Ben internetim kotasız sınırsız diye biliyorum. Adil Kullanım Kotası dedikleri şey farklı mı?

Adil Kullanım Noktası ile normal kota arasındaki fark nedir?

Adil Kullanım Kotası nedir?

Kota nedir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adil Kullanım Kotası (veya Adil Kullanım Noktası da diyebilirsiniz) ile normal kota aynı şeyler değil. Aradaki farkı öğrenmeniz için öncelikle iki terimin de anlamlarını bilmelisiniz.

    Adil Kullanım Kotası (AKK) nedir?

    Evinize internet bağlatmak için Türk Telekom, Turkcell Superonline gibi bir şirkete başvuru yaparsınız. Bu şirketler size 50, 75, 100 GB veya daha yüksek bir kota verir. Siz interneti kullandıkça zamanla kotayı dolduracaksınızdır. Kota dolduğu zaman da internetinizin hızı belli bir seviyeye düşer. Fakat internetiniz kesilmez, ayrıca faturanıza hiçbir ek ücret yansımaz. İşte buna Adil Kullanım Kotası (diğer adıyla Adil Kullanım Noktası) denir.

    Normal kota nedir?

    Adil Kullanım olmayan, normal kota ise internet şirketinin size verdiği 100 GB gibi kotayı doldurduğunuz zaman internetinizin kesilmesi, veya her internet kullanımınızda faturanıza ek ücretler yansımasına denir.

    İşte Adil Kullanım Kotası ile normal kota arasındaki fark budur. AKK'de kotayı doldurduğunuzda sadece hız düşerken; normal kotada internetinizin kesilmesi ve kullanabilmek için ek kotalar satın alma durumunuz vardır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol