Adil Kullanım Uygulaması, TTNET

0

 Dün internette bir sayfayı açtığımda kotanın dolduğu ve internetin yavaşlayacağını bildiren bir uyarı aldım. Bunun tam anlamı nedir? Yani, her zaman ödediğimden daha fazla bir para mı ödeyeceğim yoksa, bu yavaşlama sayesinde ücrette herhangi bir artma olmayacak, bu uygulama zaten yüksek bir para ödenmemesi için mi? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

gordon gordon (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adil kullanım kotası Türkiye'de 2012'den beri uygulanmakta olan bir uygulamadır.Her ay size tarifenize göre belli bir kota hakkı verilir.Bu kota tarifeye göre 50,75,100 gb şeklinde değişmektedir.Siz bu kotayı geçtiğinizde internet hızınız her ne olursa olsun 3 mbit düşürülür.Bunun sonucunda ek bir ücret ödemessiz.O ay bitene kadar hızınız aynı kalır ve 3 mbit hızla sınırsız şekilde download veya upload yapabilirsiniz.Gelecek ayın başında hızınız tekrar tarifenizin tahattüt ettiği hıza ulaşır ve size verilen kota tekrar sıfırlanır.Bu süreç bu şekilde kendini tekrarlar.

    Ayrıca adil kullanım kotası olmayan paketler de mevcut ancak bu paketlerin fiyatları şuanda kullandığınızın iki katı civarında.

    Ülkemizde malesef adil kullanım kotası hiç de adil olmayacak şekilde uygulanmaktadır.Adil adı altında satılan paketlerde ek para istenerek ek kota satılmaktadır.Adil kullanım kotası adil olması gerekirken malesef baştakilerin oyuncağı olmuş ve bu iş ticarete dökülmüştür.Malesef hiç bir alternatifimiz olmadığı için adil kullanım kotası olmayan hiç bir internet sağlayıcısı da yoktur.Kısacası paranız varsa adil olursunuz ve kota size işlemez.

    Adil kullanım kotasının gerçekten adilce uygulanmasını için internette bir kampanya başlatıldı.Lütfen desteğimizi verelim ve bu adil olmayan uygulama bir an önce son bulsun veya gerçekten adil olacak şekilde uygulansın.

    Kampanya Linki: https://www.change.org/akk

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekkürler, kampanyaya göz atacağım:') gordon 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol