"Adobe Flash Player" is out-of-date uyarısı nedir?

0

Bugün Google üzerinde EYT ile ilgili bir arama yaptım. Arama sonucunda çıkan  tekno.. bişi diye başlayan web sitesine tıkladım. Siteye girer girmez Software Update "Adobe Flash Player" is out-of-date yazan bir şey karşıma çıktı. Download Flash'a tıkladım. Virüs taraması açıldı. McAfee antivirüs çalıştı (bilgisayarımda böyle bir antivirüs yok) sonra 5 virüs buldu. Beni McAfee indirme sitesine filan yönlendirdi. Korktum kapattım. Bilgisayarıma virüs bulaşmış olabilir mi?

Anonim Anonim (156)
11 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Adobe Flash Player" is out-of-date uyarısı sahte, kullanıcıları aldatmaya yönenik bir uyarı. Adobe Flash artık web sitelerinde kullanılmıyor. 

    Seni yönlendirdiği McAfee virüs tarama sayfası da fake yani sahte. Aslında virüs filan taramıyor. Bilgisayarına herhangi bir yazılım indirip kurmadıysan sorun olmaz. 

    Girdiğin web sitesi güvenilir olabilir ama bazen reklam verenler reklamlar üzerinden kullanıcıların bilgisayarına virüs yüklenecek linklerin reklamlarını güvenliymiş gibi yapabiliyorlar. Genelde siteler reklamları Google reklam ağı üzerinden alırlar. Google da bu reklamlarda zararlı içerik varsa engeller ama bazen arada kaçanlar oluyor.

    Gerçi web sitesi de kötü niyetli olabilir ve "Adobe Flash Player" is out-of-date uyarısını kendi koymuş olabilir. Tekrardan o siteye girmemek senin yararına olacaktır.

    Eğer girdiğin web sitelerinden yazılım yüklediysen o zaman Malwarebytes indirip bilgisayarını taratman iyi olur.

    murat murat (12492)
    11 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol