Adobe Flash Player kritik açık, Flash Player Sürümümü nasıl öğrenirim?

0

Adobe Flash Player kritik açık

Flash Player Sürümümü nasıl öğrenirim?

Başkasının kamerama veya mikrofona erişmesi mümkün mü?

Adobe Flash Player sürümünü nasıl güncellerim?

 

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adobe Flash Player'in kullanımı her ne kadar artık eskisi kadar olmasa da hâlen bazı siteler HTML5 yapısına geçmemiş ve Flash Player tabanı ile kullanılmaya devam ediyorlar.Adobe Flash Player ile çıkan önü alınamayan açıklar, güncelleme ile kapatılmaya başlansa da kapatılana kadar iş işten geçiyor ve kullanıcılar birçok zarara uğramış oluyor.Örneğin Ransomware türlerinden bazıları Adobe Flash Player açığını kullanarak sisteme girdi ve kurbanın dosyalarını şifreledi.Bunun gibi birçok açık mevcut.

    Dikkat, en son çıkan Adobe Flash Player açığı da oldukça kritik durumda.Eğer Adobe Flash Player 24.0.0.186 sürümünü kullanmıyorsanız, kritik açıkla başbaşasınız.Bu açık üzerinden bilgisayarınızın mikrofon ve kamerası izinsiz olarak kullanılabiliyor.

    Eğer bir site üzerinden mikrofon veya kamera uygulamalarından birine Adobe Flash Player'in kullanması için izin verdiyseniz bu açık artık kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir halde. 

     

    Adobe Flash Player Sürümümü nasıl öğrenirim?

    Buraya tıklayarak test sayfasına erişin.Sayfa açılması ardından Check Now dediğinizde Adobe Flash Player Sürümünü Your Flash Version yazısının karşısında bulabilirsiniz.Eğer sürüm numaranız 24.0.0.186 değilse acilen Adobe Flash Player sürümünü güncellemeniz gerekiyor.

    Adobe Flash Player sürümünü nasıl güncellerim?

    • Windows 10 kullanıcıları Flash Player sürümlerini Windows güncelleştirmesi üzerinden alabilirler.Ayarlar menüsünden Güncelleştirmeler ve Güvenlik ekranında Güncelleştirmeli Denetle dendiğinde gerekli Adobe Flash Player güncelemesi otomatik olarak yüklenecektir.
    • Diğer işletim sistemi kullanıcıları için de Denetim Masasından ilk olarak Adobe Flash Player'ı kaldırması ardından tekrar tarayıcı üzerinden Adobe Flash Player indirerek kurması yeterli olacaktır.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol