Ads by saving to you kaldırma

0

Ads by saving to you  nedir? Ads by saving to you reklamları nasıl kaldırılır?   Ads by saving to you virüs mü?

Ads by saving to you virüs değildir. Bu sebepten antivirüs programları işe yaramaz. Ads by saving to you kadırmak için zararlı programı tespit etmeli ve uzantılarını yarayıcınızdan silmeniz gerekmektedir.

Ads by saving to you bir tür adware yani reklam yazılımıdır. Ads by saving to you bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz bir ücretsiz program veya oyun ile yüklenir.

Chrome tarayıcısına yüklenen eklenti yüzünden neredeyse tüm web sitelerinde karşınız üzerinde Ads by saving to you  ve Ad Option yazan reklamlar görüntülenir. Bu reklamlar sayfanın ortasında, web sayfasının dışında ve sayfa üstünde olabilir.

Ads by saving to you kaldırma aşağıda anlatılmıştır.

cemkara cemkara (4215)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ads by saving to you Kaldırma

    Aşağıdaki çözümde bir kaç program kullanılacaktır. Bu programlar ücretsizdir. Bu çözüm yönteminde amaçlanan bilgisayarınızdaki reklam yazılımları ve virüslerin temizlenmesidir. Bu sebepten birden fazla program ile bilgisayarınızı taracak ve zararlı yazılımlardan kurtaracak bir çözüm yöntemi aşağıda anlatılmıştır.

    Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızın performansında, hızında ciddi farklılıklar hissedeceksiniz.  Lütfen adımları eksiksiz yapın.

    Ads by saving to you nedir?

    Ads by saving to you olarak karşınıza çıkan reklamları üreten bir reklam yazılımıdır. Bu reklam uygulamaları ücretsiz yazılımların içine gömülü olarak gelir. Nasıl kurulduğunun farkına varmazsınız.

    Ads by saving to you Pop up penceler ile kendiliğinden açılır veya normalde reklam olmayan sitelerde reklam alanları görüntülemeye başlar. Bunun anlamı bilgisayarınıza bir reklam yazılımı yüklenmiş demektir.

    Bu reklam yazılımları Chrome, Firefox ve Internet Explorer gibi internet tarayıcılarına kendini ekler ve karşınıza pop up reklam pencereleri açar. Bazı sitelerde sitenin kendi reklamıymış gibi görünen reklamlar görebilirsiniz. Reklam yazılımlarının çoğu girmiş olduğunuz sitelerin içine otomatik reklam kodları gömer.  Bu reklam yazılımı Chrome, Firefox, Internet Explorer tarayıcılarından birine veya tümüne bulaşmış olabilir.

    Ads by saving to you ads gibi programlar istenmeyen yazılım grubuna girer. Ads by saving to you ads virüs değildir.

    Ads by saving to you ads  gibi reklam yazılımları, tarayıcı ana sayfanızda size istemediğiniz reklamlar gösterir. Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde ekranın sağında veya solunda reklam pencereleri görebilirsiniz. Ads by saving to you virüsler gibi kendini kopyalamaz ve başka bilgisayarlara bulaşmaya çalışmaz. Ads by saving to you virüsler gibi bilgisayarınıza zarar verme amacı da gütmez.  Reklamlar üzerinden programı oluşturanlara para kazandırır.

    Ads by saving to you reklamları genelde pop-up yani kendinden açılır pencereler ile karşınıza çıkar.

    Ads by saving to you reklam programı yüklediğiniz ücretsiz bir program veya oyun ile birlikte bilgisayarınıza kurulur.

    Örneğin siz Free Youtube Video Downloader, Free PDF Reader gibi ücretsiz bir program indirdiğinizde ve bunun kurulumunu yaptığınızda farkında olmadan Ads by saving to you gibi reklam yazılımları da bilgisayarınıza kurulabilir. Bu sebepten bilgisayarınıza program yüklerken kurulum aşamalarını dikkatlice geçmeli ve gereksiz görünen programları yüklememelisiniz.

    Bunun gibi reklam yazılımları kurulum aşamalarında hep pozitif amaçlar vaat ederler. Bu vaatler genelde satın alınacak ürünlerde indirim üzerine kuruludur. Bu vaatlere kanmayın.

    Reklam yazılımları sizin internet üzerindeki davranışlarınızı takip eder. Hangi sitelere giriyorsunuz, hangi ürünler ile ilgileniyorsunuz, hangi linklere tıklıyorsunuz gibi pek çok veriyi toplar.

    Hatta Google üzerinde yaptığınız aramaları bile kayıt altına alır. Bilgisayarınız ile ilgili IP bilginiz, tarayıcı türünüz, dil seçimleriniz gibi kişisel verilerinizi toplar.

    Bu verileri toplamaktaki amacı bu verileri pazarlama amaçları için satmaktır. Ads by saving to you ,

    savingtoyou Deals veya Ads by savingtoyou Ads adları altında iki farklı şekilde karşınıza çıkabilir.

    Ads by saving to you   reklamları, WebSpades, Browse Mark, LinkiDoo, Surftastic,Yontoo, gibi diğer reklam yazılımları virüs, adware yazılımları ile birbirine çok benzer.

    Ads by saving to you size açılır pencereler içinde  Amazon, Walmart, Best Buy, Ebay gibi sitelerin reklamlarını görüntüler.

    Ads by saving to you virüs Ads by saving to you 'i kaldırmalı mıyım?

    Ads by saving to you teknik olara virüs değildir. Fakat bazı anti-malware programları Ads by saving to you  programını adware yani reklam yazılımı olarak tespit eder. Bazıları da Ads by saving to you  reklam programını potansiyel istenmeyen program (PUPs) olarak tespit eder. Ads by saving to you reklamları internet performansınızı da olumsuz etkileyecektir. Bilgisayarınızı ve internetinizi yavaşlatacaktır.

    Ayrıca Ads by saving to you  açılır pencereleri tarayıcınızın stabil çalışmasınada engel olacaktır.

    Ads by saving to you  virüsler gibi sistemi bozmak gayesinde değildir. Ads by saving to you virüsler gibi çoğalmaz başka bilgisayarlara bulaşmaz. Yine Ads by saving to you virüsler gibi sistem dosyalarına bulaşmaz, onlara zarar vermez. Fakat Ads by saving to you  virüsler gibi bellekte aktif kalır ve sistem kaynaklarını tüketir. Bu da bilgisayarınızın yavaşlaması anlamına gelir.

    Ads by saving to you reklamları nasıl kaldırılır?

    Ads by saving to you kaldırma işleminde ilk adım Ads by saving to you programının programlardan kaldırılmasıdır.

    Adım 1: Ads by saving to you ile ilişkili programı tespit etme ve kaldırma

    Bu adım Windows 7 üzerinden anlatılmıştır, Windows 8 içinde benzer adımları uygulayabilirsiniz.

    Windows 8 'de Başlangıç Ekranına doğrudan Denetim Masası yazarak denetim masasını bulabilirsiniz.

    • Programlar ve Özellikler'i açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmiDenetim Masası'nı, Programlar'ı ve ardından Programlar ve Özellikler'i tıklatın.

    • Yüklü programlarda Saving You, HD-V2.1, InfoHD-V2.1, Cinema Plus HD, cinema plus.2, Info ads,SuperFish, Price Chopper, Video-media-player-Air, Cinema-Plus-1.2, Supra Savings, HD-Total-Plus, BlockAndSurf, Safe Saver, SupTab, Plus-HD 1.3, BetterSurf,Savings Bull,  programlarından biri varsa sağ tuşla tıklayın ve ardından kaldırı tıklayın.

    • Bu programlardan biri yoksa sizde yüklü reklam yazılımı farklı olabilir. Ne olduğunu bilmediğiniz programları kaldırın.

    • Bu aşamada herhangi bir program tespit edemediyseniz, moralinizi bozmayın sonraki aşamaya geçin.  Aşağıda anlatılan programlardan birisi mutlaka sizde yüklü olan PUP yani potansiyel olarak istenmeyen yazılımı bulacak ve silecektir.Mobogenie   nasıl kaldırılır?  programlar ve özellikleri

    Adım 2: Adwcleaner ile Ads by saving to you  kaldırma  

    Adwcleaner ücretsiz bir adware, toolbar, PUP, potansiyel olarak istenmeyen yazılım kaldırma programıdır.  Bu konudaki en güvenilir ve en başarılı potansiyel olarak istenmeyen yazılım kaldırma ve silme programıdır.  Ads by saving to you kaldırma işleminde en önemli aşamalardan birisi Adwcleaner ile tarama işlemidir.

    1. Adwcleaner nedir? Adwcleaner nasıl kullanılır? linkini tıklayarak Adwcleaner yazılımını indirin.
    2. Tarama işlemine başlamadan önce Internet Explorer, Firefox ve Google Chrome tarayıcılarını kapatın ve diğer tüm açık programları kapatın.
    3. İndirdiğiniz Adwcleaner programını çalıştırın. Scan butonuna tıklayın.
      Mobogenie  kaldır - adw Cleaner
      AdwCleaner  Ads by saving to you   istenmeyen yazılımının eklentilerini ve diğer zararlıları taramaya başlayacaktır.
    4. Tarama işlemi bittiğinde bilgisayarınızda bulunan Ads by saving to you  ve diğer zararlılar listelenecek, bu zararlıları silmek için Clean butonunu tıklayın
      Mobogenie  kaldırma - temizleme ekranı
      ADW Cleaner temizleme işlemini bitirebilmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak isteyecektir OK tıklayarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Adım 3: Emsisoft anti-malware  ile  Ads by saving to you kaldırma

    Emsisoft Anti-Malware bir tür malware yani, virüs, trojan, backdoor, adware gibi zararlıları temizleme programıdır. Malware nedir? linkinden malware nedir daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Emsisoft Anti-Malware programını diğer anti-virüs programlarından farklı kılan sahip olduğu ikili tarama motorudur.  Bu tarama motorlarından biri Bitdefender diğeri ise Emsisoft’un kendi tarama ve tespit motorudur.

    Emsisoft Anti-Malware Ads by saving to you reklam yazılımı gibi diğer zararlılarıda tespit etme ve silme yeteneğine sahiptir.

    Bu sayede oldukça başarılı virüs tespit etme ve güncel virüslere karşı hızlı tespit özelliklerine sahip.

    1. Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? adresinden EmsiSoft anti-malware indirin ve kurun.

    2. Linkte anlatıldığı gibi bilgisayarınıza  EmsiSoft anti-malware ile tam tarama yapın.

    3. EmsiSoft anti-malware Ads by saving to you   ve diğer zararlıları kaldıracaktır.

    Adım 4: Malwarebytes anti-malware  ile Ads by saving to you kaldırma  

    Malwarebytes anti-malware , virüs, trojan, solucan, gibi malware denen zararlı, istenmeyen yazılımlara karşı kullanılan güçlü bir temizleme aracıdır.

    Malwarebytes Anti-Malware Free sürümü ücretsizdir. Çok geniş virüs, malware kütüphanesi vardır bu sebeple, derinlemesine temizlemede çok iyi sonuçlar verir. Malwarebytes Anti-Malware Free / Ücretsizsürümünün gerçek zamanlı koruması yoktur. Böylelikle başka bir antivirüs programı ile birlikte kullanılmasında bir sakınca yoktur.

     Malwarebytes Anti-Malware Free,  Ads by saving to you reklam yazılımı gibi diğer zararlılarıda tespit etme ve silme yeteneğine sahiptir.

    1. Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır? adresinden Malwarebytes Anti-Malware ücretsiz sürümünü indirin ve kurun.

    2. Linkte anlatıldığı gibi Malwarebytes Anti-Malware  ile bilgisayarınıza tam tarama gerçekleştirin.

    3. Malwarebytes Anti-Malware  bilgisayarınızdaki virüs ve diğer adware gibi reklam yazılımlarını kaldıracaktır.

     

    Adım 5: Internet Tarayıcıların sıfırlanması

    Bu adımda Google Chrome, Firefox ve Internet Explorer tarayıcılarından hangisini kullanıyorsanız onu sıfırlamanız gerekecektir. Reklam yazılımları bu tarayıcılara eklenti denilen küçük yazılımlar yükler. Bu sebepten tarayıcıyı sıfırlayarak bu eklentileri temizlemelisiniz. Aşağıdaki linklerden Chrome sıfırlama, Mozilla Firefox sıfırlama ve Internet Explorer sıfırlama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz:

    Chrome nasıl resetlenir? Varsayılan ayarlar nasıl geri yüklenir?

    Firefox nasıl resetlenir? Varsayılan ayarlar nasıl geri yüklenir?

    Internet Explorer nasıl resetlenir? Varsayılan ayarlar nasıl geri yüklenir?

    Reklam yazılımı kaldırma işleminde bütün aşamalar tamamlandı. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınız virüslerden temizlenecektir.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol