Adsalert Nasıl kaldırılır?

0

Adslalert adlı uzantı google chrome' da reklamlar çıkartıyor. Nasıl kaldırılır bilen varsa anlatabilir mi? Teşekkürler...

oguzhang oguzhang (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ads by AdsAlert reklamları nasıl kaldırılır? Ads by AdsAlert nasıl temizlenir? Ads by AdsAlert virüs mü?

    Ads by AdsAlert,  ekranın sol tarafında sidebar yani kenar çubuğu olarak kullanıcıya Internet Explorer, firefox, Chrome gibi tarayıcılar içerisinde reklamlar gösterir. Bu reklamların amacı Ads by AdsAlert üzerinden kenar çubuğu  içerisinde gösterilen sitelere trafik oluşturmak bu yöntem ile para kazanmaktır.

    Ads by AdsAlert pencereler, metin reklamlar veya resim reklamlar şeklinde karşınıza çıkabilir. Kendiliğinden açılan pencereler siz herhangi bir sitede gezinirken karşınıza çıkabilirler.

    Ads by AdsAlert virüs mü?

    Kullanıcılar AdsAlert virüsü olarak bu zararlı reklam yazılımından bahsederler. Kullanıcılar tarafından AdsAlert virüsü olarak bahedilen bu yazılım bir reklam yazılımıdır.

    Ads by AdsAlert virüs değildir. Potansiyel istenmeyen yazılımlar, Reklam Yazılımları grubuna giren bir programdır. Ücretsiz yazılımlar ile birlikte bilgisayarınız kurulurlar. Kullanıcının program kurarken yaptığı dikkatsizlikten faydalanırlar. Örneğin Youtube video downloader yazılımı bu tür ücretsiz yazılımlara iyi bir örnektir. Youtube video downloader yazılımını yüklediğinizde onunla beraber pek çok tarayıcı korsanı  ve potansiyel istenmeyen yazılım, reklam yazılımı yüklenir.

     

    Program kurarken dikkatli olmalısınız. Pek çok reklam yazılımı, potansiyel istenmeyen yazılım gömülü olarak ücretsiz yazılımlar ile birlikte gelir. Örneğin siz Daemon Tools programın yüklemek istersiniz fakat bu program ile birlikte bilgisayarınıza reklam yazılımları, PUP yani potansiyel istenmeyen yazılımlar da yüklenir.

    Bu yazılımlar virüs değildir. Virüsler kendi kendini kopyalama ve çoğaltma yeteneğine sahiptir. Virüsler amaç olarak sistemi yavaşlatmak veya çökertmek amaçlı tasarlanırlar.  Fakat potansiyel istenmeyen yazılımlarda virüsler gibi tehlikeli olabilirler.  Aşağıdaki anlatılan aşamalarda virüs temizleme işlemi de yapılacaktır. O sebepten tüm aşamaları eksiksiz yapmanız önerilir.

    Antivirüs programları reklam yazılımlarına karşı sizi korumazlar. Bu yüzden asıl görev size düşüyor. Programları sadece güvenilir sitelerden indirmeli ve kurulum sırasında dikkatli olmalısınız.

    Virüslerden korumak için mutlaka bilgisayarınızda güncel bir antivirüs yazılımı çalıştırmalısınız. Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Windows XP gibi Windows işletim sistemleri için oldukça güvenilir ücretsiz antivirüs yazılımları vardır. Ev kullanıcılarının virüslerden korunması için bu antivirüs yazılımları oldukça faydalıdır. Virüsler potansiyel istenmeyen yazılımlardan çok daha tehlikelidir. Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs, şifre, kullanıcı adı, kredi kartı gibi kritik bilgilerinizi çalabilir.

    Bu tür istenmeyen yazılımlar pek çok kullanıcı tarafından reklam virüsü olarak adlandırılır. Reklam virüsü tanımlaması hatalı bir tanımlamadır. Virüs yazılımlar sistemde kendilerini gizlerler ve bilgi çalmak, sistemi çalışamaz hale getirmek, bilgisayarı yavaşlatmak, kredi kartı, banka bilgileri, şifre kullanıcı adı gibi kritik bilgileri çalmak gibi hedefleri olabilir.

    Windows 8.1 / Windows 8 / Windows7 / Windows XP uyumlu antivirüs programları hangileridir? linkinden ücretsiz bir antivirüs yazılımı edinebilirsiniz.

    Adım1: Öncelikle reklam yazılımını temizlemek için şu programlar ile bilgisayarınızı taratın:

    1. Bilgisayarınızı önce Junkware Temizleme programı ile taratın.
      Junkware Removal Tool Nedir, Junkware Removal nasıl kullanılır?

    2. Bilgisayarınıza Malwarebytes anti-malware indirin ve burada anlatıldığı gibi bilgisayarınızı taratın.
      Malwarebytes nedir nasıl kullanılır
    3. Adwcleaner ile bilgisayarınızdaki reklam yazılımlarını temizleyin.
      Adwcleaner nedir nasıl kullanılır

    Adım 2: Bilgisayardan kaldırılması gereken zararlı yazılımlar:

    Denetim Masası  > Programlar ve Özelliklerde şu programlar varsa mutlaka kaldırın:

    CrossBrowse
    AnyProtect
    AnySend
    Chat Optimise
    CinemaPlus-3.2cV23.06
    CinemaPlus-4.5vV23.06
    CPU Miner
    GamesDesktop
    GoHD
    Illustration EMail Address
    Infonaut
    MyBestOffersToday
    Oursurfing
    Opera Stable (Eğer siz yüklemediyseniz)
    Portalsepeti
    RegClean Pro
    Rising Software Deployment system
    Rising 
    SG Miner
    AdsAlert 2.0
    Software Version Updater
    SuperClick

    Adım 3: Tarayıcınızı sıfırlayın:

    Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız ona uygun olan linkte anlatılan sıfırlama işlemini yapın.

    Opera nasıl resetlenir? Opera nasıl sıfırlanır?

    Google Chrome nasıl sıfırlanır?

    Mozilla Firefox nasıl sıfırlanır?

    Internet Explorer nasıl sıfırlanır?

     

    Tüm bu işlemlerden sonra AdsAlert reklam virüsü temizlenmiş olacaktır.

    cemkara cemkara (4215)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim. oguzhang 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol