ADSL'den VDSL'e geçiş süreci hakkında

0

Adsl2 16mbps internetim var bunun 12 mbps kullanıyorum şuan sistem arızası diyerek düşürdüler. Bana bir kaç arkadaş vdsl geç dedi. Yeni modem almam gerekiyor ama öncesinde bir kaç sorum var.

 

Modem bakarken vdsl ve vdsl2 yazıyor ben başvuru yaparken hangisi tercih etmeliyim. 

Müstakil evde oturuyoruz direkten gelen kablo siyah eski tip o kablo ile bağlantı devam mi eder yoksa başka bir kablo mu çekerler geçiş olduğu zaman. Çünkü yakın zamanda caddeden bizim eve gelen direğe kadar olan kabloları değiştirdiler ama eskiden ulaşabilir hız 25 mbps gibi bir rakamken bir çoğu düştü.

 

DSL Hızı(Kb/s):12287    800

Ulaşılabilir Hız(Kb/s):20628   970

SNR Sınırı (dB):   17.0    12.7

Hat Zayıflaması(dB):8.5    7.8

Güç (dB):19.8   12.4

tncr tncr (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Günümüz modemlerinin tamamı neredeyse VDSL2 destekliyor. Zaten VDSL2 VDSL'in biraz daha gelişmiş hali. VDSL teorik olarak 100 Mbps'e kadar hızı destekler.  VDSL2 teorik olarak bunun iki katı yani 200Mbps destekler.

    Bir internet paketi alırken kimse sana VDSL mi yoksa VDSL2 mi almak istiyorsun diye sormaz. Sana soraakları şey 16Mbps, 24Mbps, 50Mbps hangi hızı, hangi paketi istiyorsun olacak.

    Başvuru yaptığında sana adresini soracaklar ve sana o bölge için alabileceğin en yüksek hızı söyleyecekler. 24Mbps hız ve üzeri için bölgende fiber kutusu olması gerekiyor.  1-1.5KM uzaklığa yakadar evine yakın sayılıyor. Varsa sana zaten bölgende... hızına kadar internet desteği var, şu paketlar var diye söyleyecekler. Sen de kesene uygun olanı seçeceksin.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol