ADSL ile Hipernet Arasındaki Fark Nedir ?

0

Merhaba, ADSL kullanıcısıyım hızı yüzünden baya sıkıntı çekiyorum arıyorum TTNET'i altyapınız desteklemiyor diyorlar. Peki diyorum fiber alsak olur mu ? altyapı bulunmamaktadır diyorlar, böyle 2mbit internetlemi geçecek ömrümüz diyorum, size hipernet verebiliriz diyorlar, diyorumki 8mbiti desteklemeyen altyapı 30mbitlik hipernet'i nasıl destekliyecek altyapısı farklı onun diyorlar bu doğrumudur ? Benim bildiğim ikiside bakır kablolardan veri aktarıyor sadece fiberin kabloları farklı diye biliyorum yanlış mı ? ayrıca şuanki paketim 8mbit ama ben bu 8mbitin yalnızca 2mbitini alabiliyorum 20-veya 30 mbitlik hipernet alsam yine 2'yi geçemezmiyim 15'in üzerine çıkar mı ? Ayrıca Bazende bana santrale uzaksınız diyorlar bu santral dedikleri şey aşağıda resimdeki zımbırtı değilmidir eğer öyle ise bizim tam kapının dibinde 10 metre bile yok aramızda.

SANTRAL BUMUDUR ?

deniza deniza (49)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Alt yapınız müsait değil diyerek size hipernet vermek istemeleri gerçekten tuhaf.  TTNet destek merkezinde gerçekten işine hakim birilerini bulmak çok mümkün değil. Telefon ile destek alırken bunu unutmayın.

    Defalarca bana saçma sapan önerilerde bulunan destek elemanları ile muhatap oldum.

    HİPERNET kullanabilmeniz için mahallenize ya da sokağınıza kadar fiber alt yapının gelmiş olması lazım.

    TTNET HİPERNET Paketlerinde, mahallenize ya da sokağınıza kadar gelen fiber altyapı ile 100 Mbps’ye kadar hızlı internet hizmeti sunulmaktadır.

    Adsl de normal bakır telefon kabloları iletişim için kullanılır ve şuan maksimüm ulaşacağı hız değeri 25 megabittir.

    Fiber internet için özel fiber optik kablolar kullanılır. Türk Telekom'un kullandığı bu kablolar genelde kavuniçi renklidir.

    fiber kablo

    Siz 8 Mbit internetin sadece 2 Mbit'ini kullanabiliyorsanız alt yapınızda sorun var demektir.  Mahallenize gelen alt yapının yenilenmesi gerekir.

    Resimde yolladığımız sadece dagıtıcı bir kutu. Asıl önemli olan bu kutu ile bağlantılı olan merkez santralin alt yapısı.

    Sizin yapmanız gereken 8 Mbit hattınızı tam verimli kullanabilmek için TTNET'a baskı yapmanız. Gerekirse farklı bir şirket ile görüşüp internet servis sağlayıcı değiştirmeniz. Alt yapınız düzelmezse hangi pakete geçtiğinizin bir önemi yok yine bağlantı ile ilgili sorunlar yaşarsınız.

    8Mbit için en az (zaten bu paket 8 megabite kadardır) en az bir 5-6 megabit baglantı yapıyor olmanız lazım. 2 megabit kabul edilebilir bir rakam değil.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler Yaklaşık 6 aydır baskı yapıyorum. bikeresinde baya bi çizgiyi aşmıştım sonunda dayanamayıp turktelekomdan gevşek bi eleman yolladılar. kapıdaki tellere el ucuyla dokunup gitti. (sihirli dokunuş) ama değişen bişe olmadı tabiki onunlada baya tartışmıştım kaçmasaydı kötü şeyler olurdu yani. deniza 9 yıl önce

    0

    merhabalar aynı sorunu suan bende yasiyorum hemde istanbulun neredeyse en merkezi yer denilebilecek kagithane gibi bir yerde 2 mbit bile zar zor kullanıyorum siz sorununuzu cözebildinizmi?

    gorkem24 gorkem24 (1)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol