Adsl modem arayüzüne nasıl girebilirim?

0

Adsl modem arayüzüne nasıl erişirim?

Adsl mode arayüzü nasıl açılır?

hakan hakan (15409)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adsl modem arayüzüne nasıl girerim?

    Her Adsl modem / router cihazın bir yönetici arayüzü vardır. Bu arayüzde teknik ayarlamalar yapıldığı gibi ağınızla ilgili bilgileri de bulabilirsiniz. Modem arayüzü kullanıcı adı ve parola ile korunan bir alandır. Kullanıcı adı ve parola genelde adsl modem kitapçığında yer alır. Bu bilgiler ile giriş yapılır.

    Öncelikle aşağıdaki bilgiler ev kullanıcıları içindir. Daha karmaşık ağ yapıları için değildir.

    Bir modemin arayüzüne erişebilmek için şunları bilmeniz gerekir:

    • Adsl modemin ip adresi
    • Adsl modemin kullanıcı adı ve şifresi

    Elbette bazı modemler kendi yazılımları ile arayüze erişimi daha kolay hale getiriyorlar. Bu yazılımlar ile modem ip adresinizi bilmenize gerek kalmıyor.  Fakat standart modemlerin arayüzlerine erişmek için tarayıcı yeterli oluyor.

    Modem arayüzüne nasıl erişirim? 

    modem arayüzüne erişebilmek için öncelikle modemin ip adresini bilmeniz gerekir. Modem ip adresini öğrenmek için şunu yapın

    Modem ip adresini öğrenme:

    1. Windows ve R tuşlarına basın.
    2. Açılan çalıştır ekranıda cmd yazın ve enter tuşuna basın.
    3. Daha sonra ipconfig yazın ve enter tuşuna basın.
    4. Siyah ekranda yazılar kayacaktır. Bu ekranda Default Gateway / Varsayılan ağ geçidi yazan ifadenin karşısındaki ip adresi sizin adsl modeme ait ip adresinizdir.
    5. Modem ip adresi 192.168.1.1, 192.168.2.1, 10.10.10.1 gibi bir ifadedir.

    modem ip adresi öğrenme

    Adsl modem arayüzüne erişmek:

    Adsl modem ip adresini öğrendikten sonra şu işlemleri yapın

    1. İnternet tarayıcıyı açın (Google Chrome gibi)
    2. Adres satırına ip adresini yazın (http://192.168.1.1 gibi)  enter tuşuna basın.
    3. Karşınızı kullanıcı adı ve şifre girmenizi isteyen bir ekran gelecektir.
    4. Modem kullanıcı adı ve şifrenizi girin. Eğer Adsl modem kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorsanız, Adsl modemin kitapçıpına ya da modemin altında yazan yazılara bakın. Burada kullanıcı adı admin password admin gibi bilgileri bulabilirsiniz. Bu şekilde ulaşamazsanız Google üzerinde "modem marka model parola"  şeklinde arama yapın. Modem marka modelde elbette sizin modemin markası ve modeli olmalı.
    5. Artık adsl modem arayüzüne eriştiniz demektir.

    adsl modem arayüzü giriş

    Modem arayüzüne eriştiğinize artık kablosuz ağınıza kimler bağlanmış bunu görebilirsiniz. Modem arayüzünde Kablosuz ağ, Wireless gibi bir bölüm vardır. Bu bölümü bulun. Bu bölüm her marka ve modelde farklı yerdedir.

    Modem arayüzünde kablosuz ağ bölümünü bulduğunuzda Wireless Status / Kablosuz ağ durumu gibi bir bölümde kablosuz ağınıza kimler bağlı görebilirsiniz. Aşağıda örnek bir arayüz üzerinde kablosuz ağa kimler bağlı görebilirsiniz.

    kablosuz ağa kimler bağlı

    Bu örnekte kablosuz ağa toplam 5 kişi bağlı. Kablosuz ağa bağlı kişiler arasında tablet, telefon gibi mobil cihazlar da var bunu unutmayın.

    Adsl modem parolamı hatrlamıyorum ne yapmalıyım?

    Bir Adsl modem arayüzüne erişmek istendiğinde en çok karşılaşılan durum modem parolasının hatırlanmamasıdır. MOdem kullanıcı adı ve parolası internette arama yapılarak bulunabilir. Kitapçığı varsa kitapçıktan da bu bilgilere erilebilirsiniz.

    Fakat eğer Adsl modemin şifresini daha önce değiştirdiyseniz ne olacak? işte o zaman adsl modemi sıfırlamanız yani resetlemeniz gerekir.

    Sıfırlama işlemini için modemin arka tarafına bulunan reset düğmesi veya deliğine 5 saniye kadar basılı tutmanız gerekir:

    adsl modem reset

    Önemli:

    Restleme işleminde parolanız sıfırlandığı gibi tüm bilgiler de silinir. Daha önce adsl modem yapılandırmadıysanız bu işlemi yyapmanız önerilmez. Sadece gerçekten ihtiyacınız olduğunda adsl modemi sıfırlayın.

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol