Adsl modemde bir anda DSL, Internet ışıkları sönüyor. Sorun modemde mi?

1

Merhaba bu tarz konulardan anlayan biri değilim. Eskiden bir sorun yoktu fakat son 15 gündür sürekli bu sorunu yaşıyorum 5 6 kere arıza kaydı bıraktım internet firmasına gelip bakıyorlar bir sorun yok diyorlar modemde sıkıntı var diyorla .Drum şu gün içinde sorunsuz çalışıyor sonra bir anda sadece power ışığı yanıyor sonra tüm ışıklar yanıyor daha sonra tekrar dsl ve internet geliyor bu durum 2 dk 3 dk 5dk arayla günde neredeyse 10-15 kere tekrarlanıyor sorun nerede ?

 

internet varken

bir anda böyle oluyor

en son sadece power yanıyor ve diğer dsl dir internettin wifi dir onlar geliyor

pluto pluto (6)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorunun kaynağı Model ya da internet alt yapın olabilir (kablodaki bir ek, temassızlık, oksitlenme)

    Modemde önce Power ışığı yanar. Bu modeme elektrik geldi anlamına gelir.

    Daha sonra ADSL ışığı yanıp söner. Bu internet servis sağlayıcın ile bağlantı yapılıyor anlamına gelir. ADSL ışığı sabit yandığında artık internet servis sağlayıcına bağlısın demektir.

    En son olarak internet ışığı yanıp sönebilir veya sürekli yanabilir. Bu durum adsl modem marka / modeline göre değişir. Artık internete bağlısın demektir.

    WiFi zaten kablosuz ağ aktif anlama geliyor.

    Sende Power ışığı yanıyor ve diğer ışıklar sönüyor.  Adsl modemki tüm ışıkların bir anda yanması modem arızası gibi geldi bana.  Anlık olarak tüm ışıklar yanıp hemen sönüyorsa bu normal kabul edilebilir. Fakat tüm ışıklar uzun süre yanık durumda kalıyorsa modemde sorun olma ihtimali çok yüksek. Işıkların önmesi için kapatıp açman gerekiyorsa modem arızalıdır.

    Gün içinde 10-15 defa bunu yaşıyorsan önce internet hattını kontrol et. Hat gidip gelmesinde ADSL, internet ışıkları gider sonra tekrar yanmaya başlar.

     

    hakan hakan (15424)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol