Adware.InstallCore Nedir?

0

Telefonumda Malwarebytes ile tarama yaptım. Malwarebytes Adware.InstallCore buldu. Ne yapmam gerekiyor Adware.InstallCore
 virüsünü sileyim mi? Adware.InstallCore virüsü tehlikeli bir virüs mü? Kafama takıldı yardımcı olursanız sevinirim.

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adware.InstallCore tehlikeli bir yazılım değil. Daha çok reklam ve paket yazılımlar için bu ad kullanılıyor. Malwarebytes kendine özgü isimlendirme ile bu tür yazılımlara Adware.InstallCore diyor. Daha çok Bundleware olarak adlandırabiliriz.

    Bundleware şu anlama geliyor: Bir program indiriyorsunuz, örneğin bir oyun. Bu oyunu telefona ya da bilgisayara yükliyorsunuz. Oyun yüklenirken arkaplanda telefona başka programlar da yükleniyor. Yüklenen program bir medya oynatıcı, opera, firefox gibi bir tarayıcı ya da bambaşka bir yazılım olabilir. Bu tür, kendini yüklerken cihaza başka yazılımlar da yükleyebilen yazılımlara bundleware deniyor.

    Adware.InstallCore yazılımını geliştiren ironSource diye bir firma.  Bu firma para kazanma, reklam, etkileşim, istatistik toplama gibi işlemler için Adware.InstallCore kullanıyor.

    Telefonunuza bir zararı yok ama yavaşlamalara veya hatalara sebep olabilir. Bu sebepten Adware.InstallCore yazılımını kaldırabilirsiniz. Malwarebytes'ın temizlemesine izin verebilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol