Adware nedir?

0

 Adware nedir?    

Adware virüs mü?

Adware bilgisayara zarar verir mi?

Adware nasıl temizlenir?

cemkara cemkara (4215)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Adware nedir?

    Adware, bilgisayarınıza bazı ücretsiz yazılımlar ile birlikte yerleşen reklam gösteren, kullanıcının farkında olmadan pazarlama, reklam amaçlı  bilgi toplayan veya arama motorları üzerinde yapılan arama sonuçlarını değiştirerek farlı sitelere yönlendiren  yazılımlara verilen isimdir.  Adware Türkçe reklam yazılımı olarak adlandırılır.

    Adware,  zararlı yazılımlar kategorisine girer.

    Adware virüs mü?

    Adware virüs değildir.  Virüs olarak adlandırılan yazılımların en belirgin özelliği bulaştıkları sistemden başka sistemlere yayılabilmeleri ve bilgisayara zarar vermeleridir.

    Adware yüklendiği sistemden başka sistemlere bulaşmaz. Örneğin bilgisayarınıza Adware bulaşırsa, bilgisayara bağlı USB belleğe Adware bulaşmaz. Yine ağ ortamında bir bilgisayara Adware bulaşırsa ortamdaki diğer bilgisayarlara bulaşmaz.

     

    Adware bilgisayara zarar verir mi?

    Adware bilgisayara zarar verir. Özellikle bilgisayar performansında ciddi yavaşlama yaşanabilir. Adware bilgisayarın arkaplanında çalışır. Bu da işlemci ve ram kullanımı anlamına gelir. Sürekli çalışabilmesi için bilgisayar açıldığında devreye girmesi gerekir. Bazen bu tür Adware uygulamalar işletim sistemi dosyalarına zarar verir.  Adware yazılımlar zararlıdır ve kesinlikle temizlenmesi gerekir.

    Sizin gizliliğinizi ihlal ederek sizinle ilgili bilgiler toplayabilirler. Hangi web sitelerini geziyorsunuz, siteler üzerindeki hareketleriniz Adware programlar tarafından toplarak pazarlama amaçlı kullanılır.

     

    Adware nasıl temizlenir?

    Adware temizlemek, Adware silmek için Anti-Malware programlardan yararlanabilirsiniz.  Adware yazılımlar çok fazla dosyadan ve kayıt defteri girdisinden oluşabilir. Bu sebepten Adware temizleme işlemini el ile yapmak doğru değildir.

    İnternet üzerinde bulabileceğiniz pek çok ücretsiz Adware temizleme programı mevcut. Aşağıda bunlardan en popülerlerini bulabilirsiniz.

    Farklı Adware programları ile bilgisayarı taratmak çok mantıklı bir davranıştır. Anti-malware programlar farklı veritabanlarına dolayısı ile farklı adware tespit etme yeteneklerine sahiptirler.

    Bilgisayarınızda farklı anti-malware programları aynı anda bulunabilir.  İhtiyacınız olduğunda bunları çalıştırabilirsiniz.

    Bu programların ücretsiz sürümleri ile bilgisayarınızda tarama yapabilirsiniz. Tamamı ücretsiz ve ücretli sürümlere sahiptir. Ücretsiz sürümleri tüm Adware tarama ve silme işlemlerini yapabiliyor.

    cemkara cemkara (4215)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol