Ağ gereksinimleri denetleniyor, bu ağa bağlanılamıyor

0

Windows 10'da kablosuz ağa bağlanırken zaman zaman ağ gereksinimleri denetleniyor mesajı geliyor daha sonra da bu ağa bağlanılamıyor mesajı ile bağlanamıyorum. Çözüm olarak bir kaç kez adsl modemi kapatıp açmam gerekiyor.

Windows 10 Ağ gereksinimleri denetleniyor, bu ağa bağlanılamıyor hatasının çözümü nedir?

 

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ağ gereksinimleri denetleniyor, bu ağa bağlanılamıyor hatasını çözümü nedir?

    Windows 10'da bir kablosuz ağa bağlanırken Ağ gereksinimleri denetleniyor, bu ağa bağlanılamıyor hatası alıyorsanız ilk yapmanız gereken Adsl modemi yeniden başlatmak olmalıdır.

    Bu durum genelde ADSL modem kanal seçimi ile alakalı sorunlardan dolayı kaynaklanabilir.

    Adsl modemden gelen bilgiler ve sizin bir önceki bağlantınızdan gelen bilgiler uyuşmuyorsa diğer bir çözüm yöntemi olarak bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz, buna benzer bir yöntemde kablosuz ağ bağdaştırıcıyı devre dışı bırakmak ve sonra tekrardan aktif etmektir. 

    Kablosuz sinyaller ortamdaki parazitlerden fazlasıyla etkilenirler bu sebepten PC, telefon, tablet gibi alıcı cihazlar ile ADSL modem, router gibi verici cihazlar arasında sinyal sorunu yaşanabilir.  Bu durumda en etkili yöntem cihazları yeniden başlarmayı denemektir.

    Ağ gereksinimleri denetleniyor, bu ağa bağlanılamıyor sorunu sürekli yaşanıyorsa, öncelikle alıcı cihaz bir PC ise sürücü güncellemesi yapılmalı ve ağ kartı sürücüleri güncellenmelidir. 

    Yine  mümkünse ve varsa ADSL modem, router cihazın firmware güncellemesi yapılmalıdır. 

    Tüm yukarıdaki işlemlere rağmen sorun devam ediyorsa, Adsl modem üzerinde Channel (kanal) seçimi otomatik olarak seçili ise, kanalı manuel olarak el ile vermek denenebilir.  2.4 GHz için en çok kullanılan kanallar 1,6,11 kanallarıdır. Bu kanal sinyallerinin en çok kullanılmasındaki sebep 1,6, ve 11 kanallarının üst üste gelmemesidir.  Eğer bulunduğunuz ortamda çok fazla kablosuz ağ varsa bunlar sorun çıkartabilir.

     

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol