Ağdaki bilgisayara bağlanırken şifre soruyor.

0

Local olarak kullandığım server olan anabilgisayardaki bir dosyaya erişmek istediğimde şifre soruyor. Acilen yardımcı olur musunuz? (Anabilgisayar: Windows server 2003)

eray1965 eray1965 (11)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ana bilgisayarın başına gidin. Bir kullanıcı hesabı ekleyeceksiniz. Örneğin ana bilgisayara erişmek istediğiniz bilgisayarın kullanıcı adı "muhasebe" şifresi de "12345" olsun. Ana bilgisayara gidin muhabase adı ile bir kullanıcı ekleyin. 

    erişmek istediğiniz klasörün özelliklerinde Permissions yani yetkilendirme bölümünde de bu kullanıcıya yetki verin.

    hakan hakan (15409)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Ana bilgisayarda sadece ekran var. Diğer bilgisayarlardan giriyoruz ona. İngilizce olduğuncan sistem nasıl yapacağımı da bilemedim pek. Önceden istemiyordu fakat yeni bilgisayar kurduktan sonra bağlantı sağlayınca bütün bilgisayarlarda şifre istemeye başladı. eray1965 4 yıl önce
    • @eray1965 ağ yapınızı bilmiyorum bu şekilde yönlendirmem zor. Şifre istiyorsa ana bilgisayar üzerinde tanımlı bir kullanıcı adı şifre ile giriş yapmanız gerekiyor demektir. Ana bilgisayarı mı yeni kurdunuz? hakan 4 yıl önce

    0

    Sorunum düzelmedi daha önceden girerken yazdığım şifreyi şimdi kabul etmiyor. Ne yapmam gerekiyor. Tam olarak sorunum şu: Ana bilgisayar var server windows server 2003 kurulu içinde. Ağ kablosuyla bağlı termal bilgisayarlar var. Ana bilgisayarda yüklü olan programı ağ bağlantısıyla diğer bilgisayara çekiyoruz ve programı öyle kullanıyoruz. Diğer bilgisayarlar termal bilgisayar olarak geçiyor yani. Ben termale çekmeye çalıştığımda programı bu sorunla karşılaştım.Yardımcı olacak biri var mı? Bilgisayarcı getirdik o da çözemedi. Ana bilgisayara uzaktan bağlantıyla ve şifreyle bağlanabiliyoruz ama içindeki programı Z diskine aynı şifreyi yazdığımızda şifre yanlış diyor açamıyoruz.

    eray1965 eray1965 (11)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Ağdaki bir paylaşımı kullanmak istediğinizde sizden parola istemeye başladıysa şunu deneyebilirsiniz. Belki Grup ilkeleri ile ilgili bir sorun vardır. Şunu dener misiniz?

      1. Windows ve R tuşlarına birlikte basın. Bu çalıştır bölümünü ekran getirecektir.
      2. Buraya gpedit.msc yazın ve enter tuşuna basın.  Eğer bu komut sizde hata verirse sizde gpedit etkin değil demektir. Windows 7 home, Windows 8 home , Windows 8.1 home sürümlerinde gpedit etkin değildir. Aşağıdaki işlem Windows 10 home, Windows 7 home, Windows 8 home , Windows 8.1 home sürümlerinde  çalışacaktır. İlk olarak buradan gpedit etkinleştirme batch dosyasını indirin: Gpedit ektinleştirme dosyası indir 
        Alıntı buradan: https://uzmanim.net/soru/windows-home-surumlerinde-gpedit-group-policy-yerel-grup-ilkesi-duzenleyici-nasil-aktif-edilir/91261) Gpedit (Yerel Grup İlke Düzenleyicisi) etkinleştikren sonra aşağıdaki adımlara devam edin
      3. Yerel Grup İlke Düzenleyicisi açılacaktır. Şu yolu izleyin
      4. Bilgisayar  Yapılandırmasını tıkla.
      5. Windows Ayarları tıkla.
      6. Güvenlik Ayarları tıkla
      7. Yerel İlkeler tıkla
      8. Güvenlik seçenekleri tıkla.
      9. Sağ bölmeden Ağ erişimi: Adlandırılmış Kanallar ve Paylaşım'lare anonim erişimi kısıtla çift tıkla.
      10. Devre dışı seçeneğini seç.
      11. Uygula ve tamam botunlarına basın.
      12. Bu işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir.

      Şimdi tekrardan ağ kaynağına erişmeyi deneyin.

      Ek: Ana bilgisayarda paylaşılan klasör üzerinde sağ tuş ile tıklayın ve Properties'e gidin. Burada Sharing bölümünde kendi kullanıcı adınıza yetki verilmiş mi kontrol edin. Herkesin erişimi için Everyone kullanıcısına yetki vermek gerekir.  Yine ana bilgisayarda Network and Sharring Center bölümünde Turn on file and printer sharing seçili olmalı.

      Yine Control Panel > Network and sharing center > Change advanced sharing settings > Enable Turn Off password protect sharing option. seçilmeli. Dili İngilizcedir diye ingilizce seçenekleri yazdım.

      alattin alattin (16984)
      4 yıl önce cevaplandı

      • Hata devam ediyor denedim. eray1965 4 yıl önce
      • @eray1965 bir ekran görüntüsü koyabilir misiniz? alattin 4 yıl önce
      • https://i.hizliresim.com/EOayNz.png eray1965 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol