Age Of Empires III (3) oyununda popülasyon limiti nasıl kaldırılır? 200 limiti kaldırma

0

Age Of Empires III (3) oyununda popülasyon limiti nasıl kaldırılır?

Age Of Empires III (3) 200 litimini nasıl kaldırabilirim?

Age Of Empires III (3) oyununu oynuyorum.Ancak yapılan 200 popülasyon limiti yüzünden tam verim alamıyorum.Yeterince asker çıkartmıyorum.Popülasyon limitini nasıl kaldıracağım?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Age Of Empires III (3) 2005 yılında Microsoft tarafından çıkartılan bir strateji oyunudur.Oyun eski olmasına rağmen hâlâ oynayan kitlesi olduğu biliniyor.

    Age Of Empires III (3) oyununun temel mantığı işçiler ile odun,altın,yemek toplayarak köyünüzü geliştirmek.Ardından asker çıkartmak ve çıkartılan askerlerin de gelişimini sağlamak.Oluşturduğunuz askerler ile düzenli bir ordu kurabilir ve bu orduları rakiplerinize karşı kullanabilirsiniz :)

    Ancak oyunda birçok oynayıcının yaşadığı bir sorun var o da 200 popülasyon limiti.Oyunda toplamda 200 adet popülasyon bulunması sebebi ile yeterince asker çıkartılamayarak istenen ordu kurulamıyor. Ayrıca bazı askerler 2-3-4-5 popülasyon sayıldığından 200 sayısına çok rahat bir şekilde ulaşılabiliyor.Yapacağımız bir düzenleme ile 200 popülasyon sayısına kolay ulaşmayı engelleyeceğiz ve daha fazla asker çıkartabileceğiz.Ayrıca bu düzenleme için herhangi bir program da kullanılmayacak.

    Age Of Empires III (3) 200 litimini nasıl kaldırabilirim?

    Age Of Empires III (3) 2005 yapımı bir oyun olduğundan ötürü oyunun dosyalarında değişiklik yapmak için herhangi bir program kullanmaya ihtiyacımız yok.

    Aşağıdaki işlemleri yaparak oyundaki 200 popülasyon limitlerini genişletebilirsiniz.

    1. Age Of Empires III (3) kurulu olduğu klasöre gidin.Ardından data klasörüne girin.Yani ulaşılacak klasör aşağıdaki yol gibi olacaktır.
      C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires III\data
       
    2. Düzenleyeceğimiz dosya data klasörü içindeki proto.xml dosyası. proto.xml dosyasını note defteri ile açın.
    3. Not defteri ile açtıktan sonra CTRL+F yaparak arama bölümüne gelin. Bölüme PopulationCount yazarak ilgili yazıya ulaşın. PopulationCount çıkartılan asker,işçi veya bomba atarların ne kadar popülasyon harcadığını yazan bölümdür.Biz buradaki sayıyı değiştirerek istediğimiz asker,işçi veya bomba atarlara ne kadar popülasyon harcamaları gerektiğine karar vereceğiz.
    4. Tüm PopulationCount değerlerini aynı anda değiştirmek için CTRL+H tuşlarına basın.
      1. Aranan kısma <PopulationCount>2 yazın ve Yeni Değer kısmına <PopulationCount>1 yazın.Bunun sonucunda tüm 2 değerleri 1 olarak değişecektir.
      2. Aranan kısma <PopulationCount>3 yazın ve Yeni Değer kısmına <PopulationCount>1 yazın.Bunun sonucunda tüm 3 değerleri 1 olarak değişecektir.
      3. Aranan kısma <PopulationCount>4 yazın ve Yeni Değer kısmına <PopulationCount>1 yazın.Bunun sonucunda tüm 4 değerleri 1 olarak değişecektir.
      4. Aranan kısma <PopulationCount>5 yazın ve Yeni Değer kısmına <PopulationCount>1 yazın.Bunun sonucunda tüm 5 değerleri 1 olarak değişecektir.
    5. Düzenleme işimiz bittiğinde promo.xml dosyasını kapatabilir ve yaptığımız değişiklikleri kaydedebiliriz.Bu işlemin ardından tüm asker,işçi ve bomba atarlar 1 popülasyon limiti harcar hale gelecektir.Bu şekilde 200 limitine ulaşmak bir hayli zorlaşacaktır.

     

    İsteyenler popülasyonu Yeni Değer kısmına <PopulationCount>0 yazarak tamamen de kaldırabilir.Ancak ben gerçekçiliği biraz sağlamak için 1 değerini yazmayı tercih ediyorum :)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol