Airties Air 5444 Modem mi yoksa başkası mı almalıyım?

0

Selamlar. Türk Telekom'un 'Selfy Evde İnternet, 16mbps' alacam ama paket yanında modem ücreti de varmış. (+14 TL) Ben 2014 yılında eve internet çektiğimde ttnet bana 'Airties Air 5444' model numaralı modem vermişlerdi. Geçen gün evin alt yapı sorgulamasını yaptım fiber desteği yokmuş. Adsl ve Vdsl desteği varmış. Araştırmalarım sonucu bu modemim vdsl desteği sağlamıyor. Evimde ev telefonu yok, cep telefonu var. Adsl işimi görecektir ki adsl kullanacam.

Şimdi sorum şu; ben bu modemi kullabilirmiyim ? Sorun yaratırmı ? Hızımda sorun olurmu ? Telekom çalışanı yeni modem alın, içinde yeni teknoloji, yeni antenler olduğunu vb. şeyler söyledi. Yeni modem alıp pakete ek her ay +14 tl vermek istemiyorum. Bu benim işimi görür mü ? İnternete bağlanmamda sorun yaratır mı ? Hızımda sorun yaratırmı ? Evde benden hariç 2 kişi wifi ile neti kullanacak. Bende laptopa wifi ile bağlanacam. Sadece ders videoları izlemek, film izlemek için kullanacam neti. Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

erhan23 erhan23 (10)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Airties Air 5444 modemi kullanırsın. Bir sorun yaratmaz. Anladığım kadarı ile zaten bir bütçe ayırmak istemiyorsun. 

    ADSL'de  santrale olan uzaklığına göre 16 Mbps’e kadar  download (veri indirme) hızı, 1 Mbps’e kadar da upload (veri yükleme hızı) alabilirsin. Sen zaten 16Mbps için başvurmuşsun. Bu modem işini rahat rahat görür.  Boşuna yeni bir arayışa girme.

    Telekom çalışanları pek işten anlamıyor. Hele telefon desteği verenler. Ezbere konuşuyor. Her zaman yeni, para verilen iyi değildir. Bu modem senin işini rahat rahat görür.

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    • aynen kardeşim. şu an kullanıyorum modemimi maşallahı var çok iyi çekim gücü var. Herhangi bir sorunum yok. Teşekkürler. erhan23 4 yıl önce

    0

    Airties Air 5444 kullanmanda sıkıntı yok ama ADSL ve VDSL arasında baya fark var.

    ADSL VDSL ye göre daha yavaş ama VDSL bana sorarsan daha iyi ama ADSL de de sorun yaşamazsın bence Airties Air 5444'ü kullanmanda sakınca yok bana sorarsan. Zaten ADSL İLE VDSL yi aynı anda kulla amazsın diye biliyorum. 

     

    darkcrak darkcrak (5158)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Kullanayım da yavaş olsun :) işimi görür bu modem. bayağı bi bilgi topladım, gerek yok +14 TL verip almaya. Teşekkürler yorumunuz için, sağolun.

      erhan23 erhan23 (10)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol