AirTies modem dsl geç bağlanıyor ve yavaş

0

1 ay kapalı kalan airties 5650v2 modemimi 1 aydan sonra açtığımda dsl bağlantısı çok geç geliyor. 1 ile 8 saat içinde geliyor bazende 10 dakika sonra geliyor. Modem arayüzünden baktığımda dsl bağlandığında ise ;

DSL Hızı(Kb/s): 519/149 gelen/giden 

Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 5100/389 gelen/giden

gibi değerler alıyorum. 5100 alsam onada razıyım ama 0.20 mbps bir işe yaramıyor. Türk Telekomfan gelen eleman elindeki makineyle ölçtü ve 16000/680 aldı. Modemi resetlemek falan işe yaramıyor lütfen yardım edin. 

thefatih4320 thefatih4320 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    DSL ışığının geç yanması hattınızda sorun var anlamına gelir. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Türk telekoma arıza kaydı açın ve sorunun ısrarla onlardan kaynaklandığını belirtin. 

    Maalesef gelen teknik elemanlar çoğu zaman kalifiye olmuyor. Bu sebepten çözemedikleri sorunlarda modeminizde sorun var gibi cevaplar veriyorlar. 

    Normalda DLS bağlantısı 30 saniye gibi bir sürede gerçekleşir. Hattınızda parazit varsa bu parazitler bağlantı sorunlarına yoş açar. Gelen telefon kablosunda ek var mı bunu kontrol edin.

    düzenleme: @temmuz'un dediği gibi kesin karar için başka bir adsl modem ile test edin. Sorun aynen devam ediyorsa Türk Telekom ile görüşün. 

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer hard reset (fabrika ayarları) atıldıysa ve buna rağmen durum değişmediyse, çaresi yok modem değiştirilecek. Belki modem frimware güncellemesi (güncelleme yoksa mevcut frimware yeniden yüklenmesi) çare olabilir ama bu zayıf ihtimal. Zira hard reset, bir bakıma frimware sıfır hali olmaktadır.

      Ama önce geçici başka bir modem bularak dene istersen. Her ihtimali düşünmek lazım boşa para harcamamak için.

      Kolay gelsin.

      Not: Yukarıdaki görüşlerim ve çözüm tavsiyem Telekom teknisyeninin bizzat gelerek yerinde ölçüm yapıp sağlıklı sonuç açıklaması bilgisi üzerinedir. Ama bu görevli sana modem değiştirmen gerektiğini söylemeliydi. Bunu söylemedimi veya sen sormadınmı ne yapılması gerektiğini?

      Verilen bilgiler eksik ve/veya hatalı olursa yapılacak çözüm tavsiyeleride tam doğru olmayabilir.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        @temmuz @hakan peki adaptörden kaynaklı olabilirmi çünkü kendi orjinal adaptörü değil o bozulmuştu. Ama bana mantıksız geliyor adaptör ve hız ilişkisi ?

        thefatih4320 thefatih4320 (1)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Adaptörden olma ihtimali çok çok zayıf. Olmaması imkansız değil ama. Küçük amperaj farklılıklarının sorunlara yol açtığını farklı donanımlarda gördüm. Adaptör Volt ve Amper olarak bir önceki ile aynı ise o zaman adaptördan kaynaklı değildir. hakan 7 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol