AirTies Modemlerde Ağa Bağlı olan cihazları görüntüleme ve MAC Engelleme Nasıl Yapılır? (internetinimi kim kullanıyor)

0

AirTies marka modemlerde ağınıza bağlı olan tüm cihazlar nasıl görüntülenir?

Kotam çok çabuk bitiyor, internetimi kimin kullandığını nasıl öğrenebilirim?

AirTies marka modemlerde engelleme işlemi nasıl yapılır?

İnternetimi kimler bağlanıyor, nasıl öğrenebilirim?

AirTies modemlerin arayüzüne nasıl girilir?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AirTies modemlerin arayüzüne nasıl girilir?

    AirTies marka modemlerin arayüzüne girmek oldukça basittir.AirTies marka modemler cihazınıza Varsayılan IP Adresi olarak 192.168.2.1 adresini atarlar ve siz bu adresi kullanarak modemin arayüzüne erişebilir ve arayüz kısmından ağınıza bağlı olan tüm cihazları görüntüleyebilir ve engelleyebilirsiniz.

    AirTies marka modemlerde ağınıza bağlı olan tüm cihazlar nasıl görüntülenir?

    1. Tarayıcınızın adres satırına 192.168.2.1 yazın ve enter tuşuna basın.Açılan ekranda şifre bölümüne admin veya ttnet veya boş bırakarak girin (Daha önce özel şifre atamadıysanız bu 3 şifreden biri kabul edilecektir)

     

    2. Açılan arayüz ekranındaki sol menüden LAN seçeneğini seçin.Ardından sağ tarafta güncel ağa bağlı olan cihazların listesini görebilirsiniz.

     

    AirTies marka modemlerde MAC engelleme işlemi nasıl yapılır?

    AirTies marka modemlerde cihaz engellemesi kolay bir şekilde yapılabilir.Cihazı engelleyerek onun internete çıkışını kapatırsınız ve o cihaz bir daha internete siz izin vermeden giremez.

    1.Tarayıcınızın adres satırına 192.168.2.1 yazın ve enter tuşuna basın.Açılan ekranda şifre bölümüne admin veya ttnet veya boş bırakarak girin (Daha önce özel şifre atamadıysanız bu 3 şifreden biri kabul edilecektir)

    2. Açılan arayüz ekranından sol taraftaki FIREWALL seçeneğini seçin.Ardından alt bölüm olarak Erişim Kontrolü seçeneğini seçin.Sağ tarafta Mevcut Lan İstemcileri altında ağınıza bağlı olan cihazları göreceksiniz.Buradan hangi cihazı engellemek istiyorsanız Ip adresinden veya Mac adresinden cihazı tespit edin(Yukarıdaki ağa bağlı olan cihazları görüntüleme ekranında tespit işlemini daha detaylı görebilirsiniz.Tespit işlemini yapmak için sizin mac adreslerinizi öğrenin ve kalanın ne olduğunu görün.Kalan mac adresi yabancı adres olacaktır)

    Tespit işlemi bittikten sonra Mac Adresini veya IP adresini bularak Ekle butonuna basın.Sağ taraftaki Sınırlı İstemci Listesi ekranına eklediğiniz mac adresi görüntülenecektir.

    3. Yine aynı ekrandayken çubuğu biraz aşağı kaydırın.Bu sefer de engelleme yapmak istediğiniz Mac Adresi için çeşitli hazır gelen uygulama ve protokoller listesi görünecektir.Siz Tüm trafiği durdur seçeneğini seçin ve arından Kaydet butonuna basın.

    Bu işlemden sonra eklediğini Mac Adresine ait cihaz internete ve yerel ağınıza erişim yapamayacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol