Akıllı telefonun en iyi şekilde resim çekmesi için en az kaç mp olmalıdır ?

0

Akıllı telefonun en iyi şekilde  resim çekmesi için en az kaç mp olmalıdır ?

mat7 mat7 (341)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    "MP ne kadar yüksek olursa o kadar kaliteli resim çeker" diye bir şey yok. 8 MP'lik bir kamera 12 MP'lik bir kameradan daha iyi fotoğraf çekebilir. Ya da iki tane 8 MP'lik kameralardan biri diğerinden daha iyi fotoğraf çekebilir. Önemli olan şey kullanılan kamera teknolojisi, lenslerin kalitesi, yazılım optimizasyonudur.

    Aslında bu en ince ayrıntısına kadar bildiğim bir konu değil. O yüzden seni bu konuda çok daha iyi aydınlatacak bir kaynak bırakıyorum. 5-10 dakikanı ayırıp okuyabilirsin: http://gandur.blogcu.com/dijital-fotograf-makinesi-alirken-nelere-dikkat-etmeli/727214

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler . Kaba taslak bir fikrim oldu. İyi çalışmalar. @farurhenho (4788) mat7 5 yıl önce

    0

    Fotoğraf makinalarındaki megapixel değeri fotoğrafın netliği ile alakalı değildir. Yani en yüksek megapixel makina en kaliteli fotoğrafı çekiyor anlamına gelmez. Megapixel baskıda önem kazanır. Yani yüksek megapixelli fotoğraflar ile daha büyük kağıt boytlarına baskı yapmak mümkündür.

    Örneğin 8 Megapixel normal fotoğraf kağıdına çok net basılırken bir bilboard baskısında bozulma olur. Bilboard yani reklam panosu için 25Megapixel gibi daha büyük ölçüle  gerekir (belki daha da fazla)

    Netliği belirleyen şey kamerada kullanılan lens ve sensördür. Bu malzemeler ne kadar kaliteliyse fotoğraf o kadar net olur.  

    Akıllı telefon ekranı çok küçük olduğu için 20MP ile 8MP fark bu ekranda anlaşılmaz. Hatta bilgisayar ekranında da anlaşılmaz. Ama fotoğrafı büyüttükçe 8MP olan netliğini kaybeder. Eğer fotoğraflara sadece bilgisayar veya telefon ekranından bakıyorsanız veya sadece normal fotoğraf boyutunda baskı alıyorsanız aradaki farkı anlayamazsınız.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • 16 mp lik bir kameradan resim baskısı nasıl çıkar ? iyimi , kötümü, ortamı ? @ murat (7384) mat7 5 yıl önce
    • @mat7 16MP ile neredeyse A4 kağıt boyutunda çok kaliteli baskı alabilirsiniz. murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol