Akıllı wifi nedir? Wifi Sense nedir?

0

Arkadaşlar merhaba. Bugün yanlışlıkla bir açık akıllı

wifi ağına bağlandım. Sorun olurmu yada kişi benim IP adresimi yada bilgilerimi görebilirmi? Cevaplarsanız sevinirim. Çünkü korkuyorum böyle şeylerden.

atavistic atavistic (7)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Wifi Sense (Akıllı Wifi) ayarları açık olduğunda Windows etraftaki açık ağları tanıyor ve ağlar veritabınında ekli ise bağlantıyı otomatik olarak sağlıyor. Windows sizin nerde olduğunu bilmek için ilk olarak konum özelliğinden faydalanıyor.Konum servisi sayesinde yeriniz tespit ediliyor.Ardından WiFi Sense özelliği çevrenizdeki daha önceden kimliği tanımlanmış Windows tarafından veri tabanına eklenmiş ağları tarıyor.Bu ağlar veritabanında bulunan herhangi bir ağ ile eşleşirse, hücresel veriden tasarruf etmeniz için sizi otomatik olarak buraya bağlıyor.Wifi sense özelliği ayrıca bazı ağlarda istenen bilgileri de sizin yerinize dolduruyor ve sizi kolay şekilde internete bağlanmaya sevkediyor.

    Açık ağların her zaman riskleri vardır.Açık ağlarda özel bilgileri paylaşmanız, özel hesaplarınıza girmeniz ve banka işlerinizi halletmeniz önerilmez.Sizin sorduğunuz bilgilerinizin kayıt edilip edilmemesi gibi bir durumu açık ağda kullanılan cihazı bilmeden tahmin edemeyiz.Gelişmiş bir cihaz ise girdiğiniz adresleri dahi takip edebillir.Siz açık ağa bağlandınızğıda aslında bu riskleri göze almış olursunuz.Bu açıdan dikkatli olmakta fayda var.

    Birçok kullanıcının girdiği ağa bağlandı iseniz ve normalden aykırı bir durum yapmadı iseniz bana kalırsa şüphelenmenize gerek yok. 

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkürler ztn internete felan girmedim kendiliğinden bağlandı direk bağlantıyı kestim atavistic 7 yıl önce
    • rica ederim @atavistic ayrıca Ayarlar--> Wifi --> Wifi Sense(Akıllı Wifi) yerine gelerek Akıllı Wifi seçeneğini kolaylıkla kapatabilirsiniz.Bu ayar kapatıldığında artık sizin isteğiniz dışında Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanılmayacaktır. ismailsarp 7 yıl önce
    • çok teşekkürler bir sorunum olduğunda hep bu siteye başvuruyorum atavistic 7 yıl önce
    • teşekkürler güzel yorumlarınız için :) ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol