Akım Korumalı Priz nedir, ne işe yarar?

0

Asağıdaki bölümde akım korumalı prizi hakkında detaylı bir şekilde açıklama yapılmıştır

tahatugyan tahatugyan (1206)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Akım Korumalı Priz Nedir; 

    Bu priz türleri elektrik dalgalanmaları sonucunda oluşan akım yükselmelerini önlemek için tasarlanmış cihazlardır. Bu cihazlar elektrikten gelen akımı dengelediği için kullanmış olduğumuz elektrikli cihazlara aşarı akım sonucunda meydana gelebilecek hasarı aza indirgiyor, bu sayede cihazı yüksek akım gelmediği için bir sorun yaşamıyoruz.

     

     

    Elektrik kesilmesinin ardından elektrik tekrar geldiği zaman bahsetmiş olduğumuz akım dalgalanma olayı meydana geliyor. İşte bu akımı dengelemek için üretilmiş priz türleri Akım Korumalı Priz olarak isimlendiriliyor. Bu prizleri bilgisayar, televizyon vb. birçok elektrik ile çalışan cihazların fişini bağlamak için kullanabilirsiniz

    Bu tür prizler yapısında kendine ait bir sigorta bulundurur ve ani bir elektrik dalgalanmasında sigortasını otomatik olarak attırır.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bu prizlerin haricinde daha gelişmiş bir ürün olan Kesintisiz Güç Kaynağı(UPS) bu cihazlar bahsettiğimiz prizlere göre daha yüksek bir koruma sağlamaktadır bahsettiğimiz akım korumalı prizlere göre fiyatı biraz daha yüksek olsa da işlevini en iyi şekilde yerine getiren cihazlardır.

    Elektrik hattında bir sorun olduğu zaman akım dalgalanmaları sonucunda meydana gelebilecek sorunları en aza indirir. Kesintisiz güç kaynağı elektriğin kesilmesi durumunda elektrik ile çalışan cihazları belli bir süre çalıştırma özelliğine sahiptir.

    Umarım faydalı olmuştur...

     

    tahatugyan tahatugyan (1206)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol