aktifliği sona eren hostun daha önce kimden alındığını bulmak mümkün müdür?

1

Merhabalar,

daha önce alınan üzerinde web sayfası ya da sql server bulunan herhangi bir hostun daha önce kimden alındığı bulmak mümkün müdür? ve nasıl bulunabilir? ve bu alınan yerde bu verilerin arşivinin tutulma şansı olabilir mi? 

hikmet hikmet (73)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer daha önceki hosta ait ip adresini biliyorsan bulabilirsin. Ama o host üzerinde bulunan veriler bir yerde arşivli tutulmaz. Bir hosting, server paketi sonlandığında o sunucu ya da hosting bilgileri silinir. 

    Günümüzde cloud ortamında aslında hosting ve sunucuların çoğu merkezi sistemler tarafından yönetilir. Örneğin bir veri merkezindeki binlerce fiziksel sunucunun ram, işlemci, disk alanı gibi donanımları paylaştırılabilir, dağıtılalabilir bir şekilde yönetilir. 

    Bir host boşa çıktığında, o hosta ait kaynaklar havuza aktarılır. Bu işlem sırasında elbette disk üzerindeki veriler de silinir.

    Sonuç olarak uzatımı yapılmamış sunucu da bulunan veriler silinir. Geri alman mümkün olmaz.

    Ip adresini sorgulamak için: https://check-host.net adresini kullanabilirsin. IP adresini yazıp Info butonuna tıkla. Açılan sayfada ISP satırında ip adresi hangi kuruma ait bulabilirsin.

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

    0

    çok teşekkürler. 

    hikmet hikmet (73)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol