Alacağım Ram bilgisayarımla uyumlu mu?

0

Arkadaşlar pcde 1 gb ramim var ram cikarip takmayi ogrendim 

Hepsiburadadan 1 gb hi level 667mhz ddr2 ram alacam da.  Ben bilerekten benim takili olan ram 800mhz 

Taksam calisir mi yeni olan?

malgibiolan malgibiolan (307)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Maalesef çalışmayacaktır. Sisteminizdeki RAM'in frekans hızı ile alacağınız RAM'in frekans hızı aynı olmak zorunda. Hatta bana kalırsa markaları bile aynı olmalı, tabi DDR sınıfı içinde geçerli..

     

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Pcye takili olan ram hicbiyerde yok bundan dolayi marka ayni olmuyor marka ayni olmayinca calisirmi malgibiolan 6 yıl önce
    • Çalışır markanın pek bir önemi yok. Önemli olan frekans hızıdır. Sisteminde şuan kaç MHz varsa o kadar alman gerekir. Frekans hızı daha önemli omercik 6 yıl önce

    0

    Eğer RAM cinsi aynı olursa ve anakart desteklerse, anakartın desteklediği kapasitede RAM ilave edebilirsin. Fakat bazı anakartlar @farurhenho'nunda işaret ettiği şekilde uyum hususunda çok hassas olabiliyor ve hatta bazı hallerde farklı bir marka RAM ilavesini -cinsi aynı olmasına rağmen- kabul etmeyebiliyor. Frekans farklı olmasına gelince bu genellikle problem olmaz, çalışabilirer ama bu farklı frekansların en düşük olanı esas alınarak sistemdeki fiziksel RAM'lerin hepsi bu düşük frekansla çalışır. Senin sisteminde 667 Mhz hızında bir RAM ilavesi olduğunda önceden mevcut olan RAM'in 800 Mhz olsa dahi bu iki RAM'de düşük olanın hızıyla, yani 667 Mhz olarak çalışır. Veya sen 1600 Mhz RAM ilavesinde bulunursan bu defa bu iki RAM ancak 800 Mhz hızla çalışabilir. Yani biri 800 diğeri 1600 Mhz olarak çalışmaz.

    RAM alımlarında en iyisi değiştirme ve geri verebilme ön şartı ile alışverişte bulunmaktır. Böyle olursa bir uyumsuzluk halinde değiştirebilir veya geri verebilirsin. Birde anakartının desteklediği maksimum RAM kapasitesini araştırmalı, öğrenmelisin. Gerçi PC eğer müzelik bir makine değilse en az 2 Gb RAM destekleyecektir ama eğer öğrenme imkanın olursa anakartının desteklediği RAM kapasitesini öğrenmekte fayda olur.

    Dikkat: Masaüstü ve dizüstü PC RAM'leri farklı fiziksel yapıda olurlar. RAM alırken bu hususa mutlaka dikkat etmelisin ve satın alacağın RAM masaüstü uyumlu olmalıdır (Belirtmemişsin ama ben senin PC'nin masaüstü olduğunu varsaydım. Eğer değilde tam tersi bir dizüstü PC ise elbette bu defa RAM'de dizüstü yapılı olmalıdır) . Yoksa masaüstü ve dizistü PC RAM'leri birbirlerine takılamazlar, uyumlu olmazlar.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol