alan adı değişikliği yaptıktan sonra googledan kopya içerik sorunu

0

.com uzantılı alan adı kullanırken süresi doldu ve takip edemediğim için süreyi uzatamadım sonrada bir baktım ki bir alan adı açık arttırma sitesi tarzi bir site almış ve inanılmaz pahalı bir ücrete satmakta şuan .com alan adına girdiğimde reklam alanı olarak kullandığını görüyorum.Bende .com uzantısı yerine .net almaya karar verdim ve .com sitesinde paylaştığım içeriklerimin google üzerinden indexlerinin hala silinmediğini gördüm .net alan adında indexlemeye çalışırken bir sayfada telif hakkı uyarısı alıyorum ve bir çok sayfam kopya içerik olarak gözüküyor ve indexlenmiyor. Bu sorunu düzeltme şansım var mı ? bu konuda google arama motoru çok sorumsuz davranıyor yandex arama motoruna baktığımda .com daki indexler silinmiş ve .net adresimin bütün içeriğini indexlemiş olarak görüyorum koskoca google nasıl oluyorda bu tarz bir hata yapıyor anlamadım.

umuttt umuttt (207)
4 yıl önce sordu

Toplam 1 Cevap


1

alan adını kaybetmiş olman büyük talihsizlik. Dolayısla Google Search Console üzerinde alan adı ile ilgili hiç bir hakkın kalmadı.

Böyle bir deneyime sahip değilim fakat şahsi düşüncem istediğini gerçekleştiremezsin. Yani senin kaybettiğin domain adın ile listelenen içeriği sen kaldırtamazsın. Yanlış hatırlamıyorsam Google 90 gün içinde bu tür içerikleri otomaik olarak kaldırıyor. Diğer arama motorları, yandex gibi daha hızlı tepki veriyorlar ama Google bu konuda daha yavaş hareket ediyor.

Benim önerim net alan adın için acele etme. Eski sitenin kalıntıları google'dan temizlendikten sonra yayına alabilirsin.  com alan adına erişimin olsa eski içeriği kaldırman kolay ama şimdi com farklı bir kurumda.  Fakat google bunu algılayamaz. alan adına erişimin var mı yok mu buna bakar ve buna göre içerik senin ya da değil der.

Ödemesi gerçekleştirilmeyen alan adlarını otomatik satın alan ve bunları daha sonra açık arttırma ile satan botlar var. Bunlardan nasibini almışsın.  Muhtemelen 1 sene sonra alıcı çıkmassa alan adın boşa çıkar tekrardan.

alattin alattin (16984)
4 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol