Alan dışı hatası nasıl çözülür?

0

Arkadaşlar öncelikle Uzmanım.net ailesine hepiniz hoş geldiniz. Önceden sıklıkla takip ettiğim bu forma devam edemediğim için üzgünüm. Soruma gelecek olursak; Sistemimde kurulu programlar ve oyunlar mevcut ve şu sıralar daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorunla, oyun veya programda sık sık karşılaşmaktayım. Sorun; Bir oyuna bir kaç defa sorunsuz girebiliyorum ama bir müddet sonra bir kez daha girmek için oyuna tıkladığımda 'Alan Dışı' sorunu ile karşılaşıyorum. Çözünürlük hatası olduğunu düşünüyorum ama çözümünü bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Fotoğraf: https://i.hizliresim.com/lOol0r.jpg

selcukulusal selcukulusal (32)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Aynen düşündüğün gibi aldığın hata çözünürlük hatası. İlk başta alan dışı hatasına anlam veremedim. Fakat sonra monitörlerde çıkan out of range hatasının çevirisi olduğuna fark ettim.  En basit çözümü sistem geri yükleme yapmak.

    Sistem geri yükleme yaptığında eski çözünürlük geri yüklenecek.  Muhtemelen çalıştırdığın oyun, uygulama ekran çözünürlüğünü değiştiriyor. Fakat ayarladığı çözünürlük senin monitörün, ekranın tarafından desteklenmediği için alan dışı hatası alıyorsun.

    Alan dışı hatasının çözümü için bilgisayarı güvenli modda açmayı deneyebilirsin. Daha sonra çözünürlüğü düşürebilirsin. Alan dışı hatasına hangi oyun sebep oluyorsa, oyunun ayarları içinden çözünürlüğü el ile ayarlamak tekrar bu sorunu yaşamamanı sağlayacaktır.

    Örneğin senin normal çözünürlüğün  1980*1080 ise oyunun çözünürlüğünü  1366x768 gibi daha alt çözünürlüklere ayarlayabilirsin.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Monitör'ünle Alakalı Bir Sorun Monitorün 1920x1080 Destekliyosa Sıkıntı Yok Oyun Hatalı Olması Gerekir Monitörün Desteklemiyorsa 1920x1080'i Ozaman Üstteki Cevaptaki Gibi 1366x768 İşini Görücektir 

      kullanici963469 kullanici963469 (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol