AliExpress Dispute Sorunu

0

Merhabalar ali'den çok anlamadığım için başlık açmak zorunda kaldım. Dispute kısmı benim için hep karışık geliyor.

Şimdi şöyle bir sorun var ben bir mağazadan 3 tane ürün aldım. Sonra bu kargolar türkiye'de kayboldu ve hiçbir şekilde türkiye'ye geldikten sonra haber alamadım ve 1 ay bekledim. Ardından satıcıya mesaj attım ve satıcı üzgün olduğunu dispute açıp refund iste diye bana söyledi. Ben 3 ürüne de refund (para iadesi) istedim fakat işlerimden dolayı çok ilgilenemedim ve sadece 1 tanesi refund edilmiş. Diğer ikisi olduğu gibi duruyor ve dispute sona erdi diyor. Aşağıdaki görsellerden görebilirsiniz. 

http://prnt.sc/s0zo7z
http://prnt.sc/s0zop8


Şimdi ben burada ne yapmam gerektiğini anlamadım. Şimdi üstüne soğuk mu içeyim yoksa tekrar yapabileceğim bir iş var mı? Satıcıya mesaj attım ama kendisi paypal ödeyebilirim ancak diyor. E malum ülkede de paypal'ı yasakladılar. Ne yapmam lazım?

xebeth xebeth (37)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Gönderdiğin linklerden anladığım kadarıyla şöyle bir durum yaşamışsın:

    1. Ürünler gönderilmiş.
    2. Alıcı koruma süresi dolmuş ve otomatik olarak ürünler alındı olarak işaretlenmiş. Alıcı koruması süresinde sen tartışma açmamışsın. Süre dolmuş ve sonra tartışma açmışsın.
    3. Sonra tartışma açtığında karşı taraf doğal olarak ürünlerin geri gönderilmesini beklemiş (çünkü onların tarafta, aliexpress tarafında ürün sana ulaştı kabul ediliyor). 
    4. Tartışma açtıktan sonra "buyer send goods timeout" ürünü geri göndermediğin için (biliyorum ürün sana hiç ulaşmadı)  geri ödeme istediğin gerçekleşmemiş.

    Yapabileceğin satıcı ile yazışmak ve paypal haricinde bir ödeme yöntemi üzerinde anlaşmaya çalışmak. Artık işlem sonlandığı ve gerekli zamanlarda işlem yapmadığın için Aliexpress devreden çıkmış.

    AliExpress alıcı koruması bu yüzden önemli. Sipariş verdiğinizde mutlaka bu süreyi düzenli kontrol etmeli ve ürün elinize geçmediğinde tartışma açmalısınız. 

    AliExpress milyonlarca ürün satıyor ve ürün satış, iade  süreçleri otomatik işliyor. Bu sebepten üzerinize düşeni yapmanız gerekiyor.

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Satıcı ile görüştük aramızda hallettik. Bilgileriniz için teşekkür ederim bundan sonra mutlaka dikkat edeceğim. xebeth 4 yıl önce
    • @xebeth sorunun çözülmüş olmasına sevindim. alattin 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol