AliExpress Gümrük Vergisi Olan Kargo Dağıtıma Çıkıyor mu?

0

Soru direkt başlıkta var zaten. Ali'den 2 siparişim vardı 15 gün arayla. Ben ilkini şubeden gidip aldım. Diğeri de 13'ünden beri Türkiye'de diyor. Bu kargo dağıtıma çıkar mı? Birde genel merkeze gitmiş ilçe şubede değil kargo o yüzden oldukça uzak bir yerde.

2. sorum da şu. Eğer kargo gelmezse ve geri dönüyor mu yoksa şube de mi bekliyor.
3. sorum da şu. Kargo numarası ptt'de çalışmıyor. 17track'de baktığım zaman da ise türkiye'ye gelmiştir diyor ama ptt'de hiçbir şekilde bakamıyorum, diğer kargo her detayıyla yazıyordu. Kargom gelir mi? 

kargo takibim de bu şekilde.
kargo takibi bu şekilde.

xebeth xebeth (37)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normalde PTT kapınıza kadar getirir. Ama İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler dışında gidip şubeden almanız gerekebilir. Gümrük vergisini size ürünü getiren kişiye ödüyorsunuz. Zaten artık tüm ürünlere gümrük vergisi uygulanıyor.

    Eer kargo size ulaşmazsa AliExpressin Türkiye'de bir posta kutusu var oraya yönlendiriliyor. Kargo takip numarası PTT de görüntülenmiyorsa henüz gümrük kontrol de bekliyor PTT ye ulaşmadı demektir. Benim de bir ürünüm gümrükte beklemede şuanda. Önce ürün gümrük kontrole gider oradan PTT ye geçer o zaman kargo takip numarası sisteme işlenir.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol