AliExpress siparişi kabul edilmezse nereye gider?

0

Merhaba, Aliexpress üzerinde 4 adet siparişim var. Bunları kargo ile izleyemiyorum. Bildiğim kadarıyla da siparişin teslim edildiği veya ülkeye giriş yaptığı da bildirilmiyor. Siparişimi farklı bir lokasyona verdiğim için (kendisini tanısam da) eğer kabul etmezse bu siparişler nereye gitmekte, veya beklemektedir?

Verginin de teslim aşamasında tahsil edileceğini öğrendim, sağ olsunlar..

strkey strkey (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ben Aliexpress üzerinden defalarca sipariş verdim ve hiç sorun yaşamadım, sipariş verdiğim ürünün nerede olduğu gözükmüyor diyorsun, alixpress uygulamasını indir oradan ürünün hangi tarihte, hangi saatte nerede olduğu aşama aşama gösteriliyor, oradan takip edebiliyorsun, ayrıca sipariş verdiğin yer kendi evinse ptt tarafından evine kadar getiriliyor. Fakat farklı bir adrese sipariş vermişsen bildiğim kadarıyla karşı taraf kendi arkadaşım vs diyip kendi bilgilerini vererek siparişi teslim alabilir. Eğer siparişi teslim almazsa ptt'ye tekrar döner ve orada belli bir süre bekletilir (kaç gün oldupunu bilmiyorum) daha sonra ne olacağını bilmiyorum. Bu yüzden garanti olsun diyorsan siparişi daha yeni vermişsen eğer verdiğin adresi değiştirerek kendi adresini verebilirsin. Bu arada aliexpress ten alışveriş yapmak şuan için ne kadarlı? vergi ücreti de eklenecek bu ekstra ücret demek. tabii yine de siz bilirsiniz.

    veysi2023 veysi2023 (149)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer PTT yurtdışından gelen siparişi adrese teslim edemezse iadeye koyuyor. Sen de Aliexpress'in siparişler bölümünden satıcıyla iletişime geçerek para iadesi isteyebiliyorsun.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol