Aliexpress'ten aldığım ürünler gelmedi, ne yapabilirim?

1

Merhaba, Aliexpress'ten saat siparişi vermiştim (23/12/2017) ancak hala gelmedi, bu konuda ne yapabilirim, nasıl yol izleyebilirim?

 

İki ayrı şubeden 3 adet saat siparişi verdim

https://i.hizliresim.com/A1GOyX.png

 

Teslimat durumları şöyle gözüküyor;

1.şube siparişi için

https://i.hizliresim.com/qGyAd5.png

https://i.hizliresim.com/G9GZZ2.png

 

2.şube siparişi için

https://i.hizliresim.com/VrBQQn.png

https://i.hizliresim.com/MdR11N.png

aserifkuzu aserifkuzu (188)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    3 ay Aliexpress için oldukça uzun bir zaman. AliExpress üzerinden defalarca sipariş verdim. Sadece tek kargom elime ulaşmadı. Onda da parasını hemen iade ettiler.  Eğer AliExpress siparişlerin eline ulaşmadıysa o zaman şunu yapman gerekiyor:

    1. Sipariş sayfana gir (My Orders)
    2. Gelmeyen siparişini bul.
    3. Siparişin altında bulunan Open Dispute linkini tıkla.
    4. Karşına bir form çıkacak bu formu şu şekilde dolduracaksın:
       I want to apply for : Refund Only
      Did you receive the item: No
      Reason for refund request: Goods not received
      Please write your request details: I did not receive the item in time. Please refund my money back, Thank you.

    Burada formda sana gönderilen siparişlerini almadığını, bunun karşılığına geri ödeme talep ettiğini bildiriyorsun. Bu işlemden sonra siparişlerimde Dispute in Progress yazısını göreceksin. Doldurduğun form satıcı ile paylaşılacak. Onlarda ve Aliexpress uygun görürse para iadesi kredi kartına yapılacak.

    Formun işlemdeyken ürünler gelirse Cancel Dispute linki ile iade talebini geri çekebilirsin. Şikayetin sonuçlandığında ise Dispute finished yazısını göreceksin.

    AliExpress sipari gelmediği zaman yapılacak en iyi şey Open Dispute ile geri iade istemektir. Genelde iyi niyetli yapılan tüm talepler kabul görür. Tabi bundan önce satıcı ile konuşmakta da fayda var. Satıcıya durumu izah etmek, ürünün gelmediğini söylemek, satıcının yanıtını duymak lazım. 

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @alattin dediğin gibi denedim ancak Dispute zamanın doldu diyor, sanırım belli bir tarihe kadar yapma hakkım var. satıcıya yazdım ama cevap verirmi. izleyebileceğim başka bir yol var mı? aserifkuzu 6 yıl önce
    • @aserifkuzu evet belirli bir zaman dilimi var. Aslında bu zaman sana sürekli gösterilir. Dikkatinden kaçmış olmalı. Satıcı bu zaman dilimini bazen uzatır. Sende demek ki böyle bir şey olmamış. Satıcıya mesaj atmanda fayda var. I did not receive the item in time. Can you extend dispute time? gibi bir mesaj yollayabilirsin. Zamanın dolması kötü olmuş. alattin 6 yıl önce

    • Ya dostum bu adamlar Türkçe biliyorlar mıdır? bi sf cevap yazarlar şimdi bana ing. :) Open dispute filan diyorlardı, nedir bilgin varmı o konuda aserifkuzu 6 yıl önce
    • canlı destek yazıyor o bağlantıya dokun efsaneemrahylz 6 yıl önce

    0

    Bu konuda yapacak bir şey yok. Yurtdışından sipariş veriyorsan öyle 3-4 gün içinde eline ulaşmasını beklemek abesle iştigal olur. Gülü seven dikenine katlanır hesabı, ucuza getireyim diye yurtdışından ürün almışsan mecbur bekleyeceksin.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Öyle de 3 ayda az zaman değil, belli ki bi sıkıntı var, en azından para iadesi alabilirmiyim acaba? aserifkuzu 6 yıl önce
    • 3 ay mı? 3 ay baya fazlaymış. Herhangi bir iletişim numarası yok mu elinde? @aserifkuzu omercik 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol