Aliexpress'ten alışveriş yapmak mantıklı mı? Aliexpress iade yapılıyor mu?

0

İnternet üzerinden online satış yapan bir mağaza var. Aliexpress. Sanırım çin menşeili. Burada satılan ürünler bizdek HB, GG ve N 11 gibi sitelere nazaran çok daha hesaplı. Buradan alışveriş yapan bir tanıdığım olmadığı için referans alamıyorum. Firmaya da güvenemiyorum. Neticede yabancı bir kuruluş.

Benim öğrenmek istediğim bu Ali expressten yapılan alışverişler güvenilir mi? Ürünün gelş süresi ne kadardır? Ve en önemlisi yanlış bir ürün gönderildiğinde ürünün iade süreci nasıl işliyor? 

Not: Son konu önemli.Zira bizdeki sitelerden yapılan alışverişlerde bile ürün iadesi bir hayli uzun ve zahmetli bir süreç alıyor.

gandalf55 gandalf55 (6)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AliExpress sitesinden onlarca defa sipariş veren biri olarak yazıyorum: AliExpress bizim yerli alışveriş sitelerinden çok daha güvenilir bir site.

    Bugüne kadar tek bir üründe sorun yaşadım. O da gözlüktü. Verdiğim siparişteki resimden farklı ve kötü kalitede gelmişti. Durumu bildirdim. Satıcı gözlüğün parasını hemen iade etti. Hatta kötü yorum yapmamamı rica ederek hediye gözlük göndermeyi teklif etti. 

    AliExpress sitesinde kullanıcı yorumları çok önemli. Kötü yorum alan satıcınnı orada barınma şansı yok. Ayrıca işlerini çok iyi yapıyorlar.

    AliExpress'ten alınan ürünün gelme süresi çok değişken. Bazen 2 hafta, bazen de 1.5 ay sürebiliyor. Fakat sürekli ürününüz nerede takip edebiliyorsunuz.

    Ürün size ulaşmazsa paranız iade ediliyor. Ürün elinize geçti, beğenmediniz, iade edeceksiniz o zaman ürüne göre bir gönderim ücreti ödemeniz gerekebiliyor. Bir sorun varsa satıcı ile konuşup çözmeyi deniyorsunuz. Eğer çözülmezse AliExpress devreye giriyor ve sorunun çözülmesi için yardımcı oluyor.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol