Aliexpress'ten ayakkabı almak: Herhangi bir sorun yaşar mıyım, ne kadar vergi öderim?

0

Aliexpress sitesinden ayakkabı almak istiyorum. Daha önce ayakkabı alan var mı herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Vergi filan nasıl çıkar? En son haberlerde her şeye vergi verilecek gibi bir şeyler okudum. Aliexpress ten ayakkabı almak mantıklı mı sizce?

ceyda ceyda (312)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    AliExpress sitesinden ayakkabı alırken herhangi bir soruna kaşılaşmazsın. Daha önce pek çok defa sipariş verdim. Bunlardan sadece 1 tanesi elime ulaşmadı. Onda da para iadesi aldım.

    Daha önceden vergi vermeden ayakkabı elime ulaşıyordu.  Geçenlerde verdiğim siparişe ilave olarak 19TL vergi ödedim. Sipariş bedeli 90TL civarındaydı sanırım ama ayakkabı kapıya kadar geldi. Vergiyi de kapıya gelen PTT görevlisine ödedim.

    Sipariş verirken ayak ölçüne mutlaka dikkat et.  Normalde 38 giyiyor olabilirsin ama Aliexpress sitesindeki ölçüler veya ayakkabının kalıbı sana uymayabilir. Genelde satıcı ayakkabı detayına bi tablo koyuyor ve ayak ölçünü buna göre belirlemeni istiyor. Buna uyarsan bir sorun yaşamazsın.  

    Eğer ayakkabı gelir ve ayağına uymazsa o zaman iade edemezsin. Edebilirsin ama gönderi ücreti sana ait olur ürün de Çin'e gideceğinden sana çok yüklü bir kargo ücreti çıkar.  Bu sebepten ölçünü doğru alman önemli

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

        0

        Ayakkabı almadım ama Ayakkabıdan pahalı bir sürü eşya aldım anakart, ekran kartı, Spoiler gibi.

        Aldığın ürün 1 TL bile olsa 5,2 TL vergi ödemek zorundasın ancak 22 Euro ve üzeri alışverişlerde %18 - %20 Arasında bir vergi ödemek zorundasın. Vergi olayı 3 - 4 ay önce ortaya çıktı. Şunuda belirteyim Bildiğim kadarıyla Bir ay'da sadece 5 Tane ürün alabilecez yani 1 aylık ürün alma limiti 5 tane daha fazla alabilmek için sonraki ayı beklemek gerekiyor bunuda belirteyim diye dedim. Ürün alırken Satıcı yorumlarına bak ve Ayakkabı numarası 38 olabilir ancak çinlilerin vücut yapısına göre üretildiği için çok daha küçük gelebiliyor, kalıp küçük olabiliyor ve kıyafet alırkende aynı durum söz konusu.

        infinity infinity (402)
        4 yıl önce cevaplandı

        • Artık her şeyden vergi alıyorlarmış. 22 Euro limiti kalkmış :( ceyda 4 yıl önce
        • Doğrudur efendim bu vergi durumu vs çok canımı sıkmaya başladı eskiden çok fazla ürün alırdım şimdi tek tük 22 euro sınırı kalktı herşeye vergi uyguluyorlar %18 ile %20 arasında. @ceyda infinity 4 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol