Aliexpress Toplu Ürün Siparişi Vermek.

0

Merhaba;

Türkiyede E-Ticaret yapmakla uğraşıyorum son 1 haftadır yurtdışından "Aliexpressten" ürün getirmeyi kafama koydum. Ürünleri buldum ancak izlemiş olduğum videolar her ne kadar eski olursa olsun aklımda soru işaretleri bıraktı. Video içeriğinde ; Ayda 5 ürün alma hakkım olduğunu, Çoklu Ürün alımında ticari faaliyet göründüğü için gümrük memuru ile sorunu çözebileceğim gibi gibi çok kafamı karıştıracak şeyler duydum. 
Özetle benim sormak istediğim soru şu;
Vergi Mükellefiyim "Şahıs Şirketi" Faaliyetimde E-Ticaret ürün alım satım mevcut. Aliexpress'te bireysel olarak hesabım var ve bu hesabın sepetinde şuanda 180 adet saat mevcut. Kol saati getirmek istiyorum 10 ayrı satıcıdan toplamda 180 saat buldum. Ödemeyi Vergileriyle birlikte yapmamı istiyor yani normal şartlarda benim anladığım gümrükte bir sorun yaşamaması gerekiyor ancak Benim adıma bireysel olarak çok sayıda ürün gelmesi nedeniyle ürünler ne duruma düşer, ne yapmam gerekir, ticari olarak alırsam neler yapmam lazım gibi gibi. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ticari olarak eğer bir evrak çıkartmam gerekiyorsa sonuçta 1 kereliğe mahsus değil sürekli bir yurtdışından alım yapacağım için onu çıkarırım. O evrakta her siparişte ayrı mı çıkması gerekiyor onuda bilmiyorum. 
Bana yardımcı olabilecek gerçekten konuya vakıf kişilerin cevaplarını rica ediyorum. Bu işi yapmış ve halen yapıyor olan. Çünkü beni en çok videoların geneli 1-2 yıl önce çekildiği için belki yeni, güncel değişen kurallar veya maddeler vardır diye şuan güncel toptan aliexpressten ürün getiren kişilerin cevaplamasını bekliyorum.

Şimdiden zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
Cevaplarınız için ayrıca herkese tek tek teşekkür ederim.

ahmetakturk ahmetakturk (31)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Toplu siparişler için genelde  https://turkish.alibaba.com/ daha avantajlı olabilir. AliExpress.com da bazı ürünlerde toplu satışa imkan veriyor. Toplu satın almada bence önce satıcı ile konuşun ve fiyatta pazarlık yapın.

    Diğer konulara gelirsek, daha önce bir arkadaşım için konuyu araştırmıştım.  Öncelikle bu işi ticari olarak yapıyorsunuz ilk yapmanız gereken bir Gümrük Müşaviri ile anlaşmanız.  Sizin adınıza ödenecek vergi ve harçları belirlemek, ihracat belgelerini hazırlamak gibi işlemleri sizin adınıza Gümrük Müşaviri yapacak. 

    Sürek genelde şu şekilde işler: Siz Alibaba ya da AliExpress'te bir ürünü beğenir ve ihtal etmek istersiniz. Bu ürünün bir GTIP kodu vardır. İngilizcede bu kod HS Code diye geçer (farklı adları da mevcut). Bu konu satın alma işleminden önce Gümrük Müşavirine iletirsiniz. O gerekli incelemeyi araştırmayı yapar.  Ürün ithalatına izin var mı, vergi dilimi vs gibi araştırmaları yapacak. Bir beyanname dolduracak ve ödeyeceğiniz vergiyi hesaplayacak. Vergisi vs sizin hesabınıza uyarsa ve ithalatınca bir sorun yoksa satın almayı yaparsınız. Faturasını filan satıcı size ulaştırır. Bunu Gümrük Müşavirine iletirsiniz. Ürün kargonalır. Gümrüge geldiğinde Gümrük Müşavirine gümrükten çekme işlemlerini başlatır ve ürün size ulaştırılır.

     

    alattin alattin (16999)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol