Alo Caller ID nedir, nasıl kullanılır?

0

Alo Caller ID programı ne işe yarar?

Alo Caller ID nedir, nasıl kullanılır?

Alo Caller ID güvenli mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Alo Caller ID, Android telefonlar için geliştirilen arayan kişinin ismini bulma, numaradan isim sorgulama ve bir kişinin rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu öğrenmenizi sağlayan bir uygulamadır.

    Alo Caller ID nedir? Bunu nasıl yapıyor?

    Alo Caller ID, daha önce uzmanim.net'te konusu geçen GetContact uygulaması ile birebir aynı mantıkla çalışıyor. Aslında bu tarz numara sorgulama uygulamaları çalışma mantığı olarak hepsi aynı.

    Alo Caller ID gibi uygulamaların işleyişi şu şekilde:

    1. Uygulama telefonunuzun rehberine erişiyor ve rehberinizdeki kayıtlı olan bütün numaraları kendi sunucusuna aktarıyor.
    2. Ardından sizi birisi aradığında veya siz uygulamaya girip numara sorgulattığınızda o sorguladığınız numarayı, o ana kadar sunucusuna aldığı bütün numaralarla karşılaştırıyor.
    3. Sorgulanan numara insanların rehberinde nasıl kayıtlıysa bunu sizin önünüze çıkarıyor.

    Örnek veriyorum siz anneninizi "aşkım" diye kaydettiniz ve Alo Caller ID'ye kayıt oldunuz. Yarın bir gün bir kişi, Alo Caller ID'den annenizin numarasını sorgulattığı zaman sonuçlardan birinde "aşkım" diye kaydedildiği de gözükecek. Tabii onu kimin kaydettiği belli olmuyor o konuda içiniz rahat olsun.

    Ama Alo Caller ID uygulaması sonuç itibariyle sizin rehberinize erişiyor ve bütün numaralarınızı kendi sunucusunda topluyor. O numaraları kimlerle paylaştığını, ne yaptığını falan hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

    Alo Caller ID aynı zamanda başkasının rehberinde nasıl kayıtlı olduğunuzu görmenize de yarıyor. Yani uygulamayı indirip arama ekranına kendi numaranızı yazıp arattığınızda, insanlar sizi kendi rehberine nasıl kaydetmiş bunu öğrenebilirsiniz. Elbette bu sadece Alo Caller ID'yi kullananlar için geçerli. Hiçbir arkadaşınız kullanmıyorsa o zaman göremeyeceksiniz.

    Alo Caller ID güvenilir mi?

    Hayır. Alo Caller ID veya o mantıkta çalışan hiçbir uygulama güvenilir değildir. Uygulama evet sadece rehberimize erişip numaraları kendi sunucusuna aktarıyor, bu masum bir şey gibi görünebilir ama arka planda daha hangi verilere eriştiğini ve bizden topladığı bu verileri ne yaptığını bilemeyiz. Bu sebepten Alo Caller ID uygulaması güvenilir değildir, en azından güvenlidir diyemem. Kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

    Alo Caller ID nasıl indirilir?

    Uygulama şu an için sadece Android cihazlar için mevcut. Apple iPhone için maalesef yok. Android telefonunuza buradan indirebilirsiniz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alo.callerid.block&hl=tr

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Alo Caller ID,  en güvenilir numara sorgulama servisidir. Rehberinizde bulunan şifreler uygulamamıza giriş yaptığınız anda uygulama tarafında rehberinizden silinip hiçbir şekilde aktarılmamaktadır. Rehberinize "şifre" kayıtlı bir kişi ekleyerek bunu teyit etmeniz mümkündür.

      Alo Caller ID kullanarak dolandırıcıları bildirebilir ve dolandırıcılık faaliyetlerini engellememize yardımcı olabilirsiniz.

      Alo Caller ID -Ücretsiz Numara Sorgulama Destek Ekibi

      alocallerid alocallerid (1)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        @alocallerid kullanıcısının hesabı benim tarafımdam kapatıldı.  Açıklaması burada kalabilir. 

        Bir uygulama sizin rehberinize erişiyor ve tüm kayıtlı kişilerinizi sizin kayıt ettiğiniz şekilde kendi sunucusuna aktarıyorsa bu uygulama güvenilir bir uygulama değildir. Bu benim şahsi görüşüm. Elbette bunu bilen ve bunu bilerek yükleyen kullanıcılar Alo Caller ID uygulamasını yükleyebilirler.  uzmanim.net teknoloji konusunda bilgi sahibi daha az olan kullanıcıları hedeflemektedir ve yoğunlukla onlar kullanmaktadır. 

        Uygulamayı yükleyen kişinin rehberinde bulunan kişilerden numaralarını aldığınıza dair onay alıyor musunuz? Numaraların bu şekilde toplanması suçtur.

        Pek çok kullanıcı Alo Caller ID gibi programların çalışma mantığını bilmeyerek yükler ve çalıştırır. Eğer rehberlerindeki numaraların başkalarının eline geçtiğini bilseler muhtemelen yüklemezler.

        Kaldı ki, uygulamayı yükleyen kişinin umrumda olmayabilir. Ama benim telefonum onun rehberinde kayıtlıysa bu doğrudan beni etkiler ve benim umrumda olur. Ben numaramın bu tür uygulamaları geliştirenlerin veritabanına kaydedilmesini istemiyorum.  Yani arayan numarayı gösteren uygulamalar sadece uygulamayı yükleyeni bağlamıyor benim de gizliliğimi ihlal ediyor.

        @alocallerid "Rehberinizde bulunan şifreler uygulamamıza giriş yaptığınız anda uygulama tarafında rehberinizden silinip hiçbir şekilde aktarılmamaktadır. Rehberinize "şifre" kayıtlı bir kişi ekleyerek bunu teyit etmeniz mümkündür." yazmış. Bunun garantisini nasıl verebilirsiniz? Kayıtlı numara sizin veritabanınıza aktarılır sadece sorgulamalarda göstermezsiniz. Bunu yapmadığınızı kim nereden bilecek?

         

        hakan hakan (15424)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol