Altgr ve yön tuşları çalışmıyor, ne yapmalıyım?

0

merhaba, alt gr ve yön tuşları çalışmıyor. Windows 8.1 i 10 a yükselttim aynı sorun yine var. alt gr ve yön tuşları işlevsiz. yükseltmeden önce sistem geri yükleme yapmıştım olmamıştı. bugün 10 a yükselttim pc yi hala aynı ne yapılabilir? yalnız Bilale anlatır gibi anlatırsanız sevinirim :) teşekkürler

kullanici505715 kullanici505715 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorunuza bakılacak olursa siz Alt gr ve yön tuşlarının çalıştığından hiç bahsetmediniz.Yani önceki işletim sisteminde de çalışmıyordu şimdi de çalışmıyor.

    Eğer klavyenizde diğer tuşlar çalışıyor ve sadece altgr ve yön tuşları çalışmıyor ise sorununuz kaynağı bana kalırsa klavyeniz.Klayenizin kendisinde o tuşlar bozulmuş olabilir.Çünkü böyle birşeyin olması çok zor.Büyük ihtimalle sorun klavyenizde.

    Siz bu sorunu anlamak için başka bir klavye alarak deneme yapmalısınz.Eğer diğer klavyenizde sorun olmadıysa kendi klavyeniz sorunlu demektir.

    Ya da başka bir yöntem olarak bilgisayarınızın BIOS kısmına girerek orada yön tuşlarının işlev yapıp yapmadığına bakın eğer işlevsiz ise klavyenizin sorunlu olması kesindir :)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol